Promena čuvara ekrana

Windows sadrži nekoliko čuvara ekrana. Takođe možete kreirati sopstvene čuvare ekrana od ličnih slika koje ste sačuvali na računaru, a postoje i čuvari ekrana dostupni za preuzimanje sa Veba.

Upozorenje

 • Čuvare ekrana bi trebalo da preuzimate samo iz pouzdanih izvora. Čuvari ekrana mogu da sadrže zlonamerni softver ili špijunski softver.

Prikaži sve

Promena čuvara ekrana

 1. Otvorite postavke čuvara ekrana tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“ i izabrati stavku Kontrolna tabla. U polju za pretragu otkucajte termin čuvar ekrana i izaberite stavku Promena čuvara ekrana.

 2. Na listi Čuvar ekrana izaberite čuvar ekrana koji želite da koristite, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Savet

  • Da biste videli kako će čuvar ekrana izgledati, pre nego što kliknete na dugme „U redu“, kliknite na dugme Pregled. Da biste završili pregled čuvara ekrana, pomerite miš ili pritisnite bilo koji taster, a zatim kliknite na dugme U redu da biste sačuvali promene.

Instaliranje čuvara ekrana

 • Informacije o instaliranju čuvara ekrana potražite u pomoći koju ste dobili uz čuvar ekrana koji želite da instalirate. Možete da deinstalirate čuvare ekrana koje ste instalirali, ali ne i one koje ste dobili uz Windows.

  Da biste saznali kako da deinstalirate čuvar ekrana, pogledajte odeljak Brisanje čuvara ekrana.

Savet

 • Da biste zaustavili čuvar ekrana i vratili se na radnu površinu, pomerite miš ili pritisnite bilo koji taster.