Promena programa i usluga koji mogu pristupati informacijama iz senzora

Možda ćete želeti da ograničite pristup informacijama iz senzora programima ili uslugama (koje rade u pozadini svih korisničkih naloga). Po podrazumevanoj vrednosti, kada prvi put omogućite senzor, svi programi i usluge imaju pristup informacijama iz senzora za sve korisničke naloge. Možete odabrati da ograničite pristup programa informacijama iz senzora po korisničkom nalogu. Možete i da odaberete da uslugama ograničite pristup informacijama iz senzora, ali to će se odnositi na sve korisničke naloge. Više informacija o senzorima i privatnosti potražite u odeljku Kako senzor utiče na privatnost?

Promena programa i usluga koji mogu pristupati informacijama iz senzora

  1. Otvorite opciju „Senzor lokacije i ostali senzori“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, a zatim izabrati stavku „Kontrolna tabla“. U polju za pretragu otkucajte senzori, a zatim izaberite stavku Senzor lokacije i ostali senzori.

    Napomena

    • Morate da imate najmanje jedan instaliran senzor da biste mogli da menjate korisničke postavke za senzore.

  2. U levom oknu izaberite stavku Promena korisničkih postavki.

  3. U odeljku Senzor, sa liste izaberite senzor za kojeg želite da promenite korisničke postavke.

  4. U okviru Pristup potvrdite izbor u polju za potvrdu pored svakog korisničkog imena da biste obezbedili pristup ili opozovite izbor u polju za potvrdu pored svakog korisničkog imane da biste uklonili pristup, a zatim kliknite na dugme U redu. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.