Brisanje lista u „Start“ meniju i na traci zadataka

Windows čuva istoriju programa, datoteka, fascikli i Veb lokacija koje otvarate i prikazuje ih u „Start“ meniju i na iskačućim listama u „Start“ meniju i na traci zadataka.

Možete odabrati da se ova istorija povremeno briše ako, na primer, koristite deljeni ili javni računar. Brisanje stavki iz „Start“ menija i sa iskačućih lista ne briše te stavke sa računara i sve zakačene stavke ostaju zakačene.

Slika kartice „Meni 'Start'“ u okviru opcije „Svojstva trake zadataka i 'Start' menija“ na kontrolnoj tabli
Možete obrisati liste nedavno korišćenih programa i nedavno otvaranih stavki

Brisanje lista

  1. Otvorite opciju „Svojstva „Start“ menija i trake zadataka“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Izgled i personalizacija, a zatim izabrati stavku Svojstva „Start“ menija i trake zadataka.

  2. Izaberite karticu „Start“ meni.

    • Da biste sprečili prikazivanje nedavno otvaranih programa u „Start“ meniju, opozovite izbor u polju za potvrdu Uskladišti i prikaži nedavno otvarane programe u „Start“ meniju.

    • Da biste obrisali nedavno otvarane datoteke na iskačućim listama na traci zadataka i u „Start“ meniju, opozovite izbor u polju za potvrdu Uskladišti i prikaži nedavno otvarane stavke u „Start“ meniju i na traci zadataka.

  3. Kliknite na dugme U redu.

Da biste ponovo počeli da prikazujete nedavno otvarane programe i datoteke, potvrdite izbor u poljima za potvrdu, a zatim kliknite na dugme U redu.

Napomena

  • Neki programi prikazuju korisne zadatke na iskačućim listama. Ako iskačuća lista sadrži zadatke, oni se ne mogu dodavati ili uklanjati.