Dok pregledate Veb, Internet Explorer skladišti informacije o Veb lokacijama koje posećujete, kao i informacije koje Veb lokacije često zahtevaju od vas (na primer, ime i adresu). Internet Explorer skladišti sledeće tipove informacija:

 • Privremene Internet datoteke

 • Kolačići

 • Istorija Veb lokacija koje ste posetili

 • Informacije koje ste uneli na Veb lokacijama ili na traku adresa

 • Sačuvane Veb lozinke

Obično je korisno da na računaru imate uskladištene te informacije – to može ubrzati pregledanje Veba i takođe vam omogućiti da ne morate uvek ispočetka da otkucavate iste informacije. Međutim, možda ćete želeti da izbrišete te informacije ako, na primer, koristite javni računar i ne želite da na njemu ostanu vaše lične informacije.

Da biste izbrisali celu istoriju pregledanja ili neki njen deo, izvršite sledeće radnje:

 1. Otvorite Internet Explorer tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte Internet Explorer, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Internet Explorer.

 2. Kliknite na dugme Bezbednost, a zatim izaberite stavku Izbriši istoriju pregledanja.

 3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored kategorija informacija koje želite da izbrišete.

 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Zadrži podatke sa omiljenih Veb lokacija ako ne želite da izbrišete kolačiće i datoteke povezane sa Veb lokacijama koje se nalaze na listi omiljenih lokacija.

 5. Kliknite na dugme Izbriši. (To bi moglo da potraje neko vreme ako imate mnogo datoteka i istorije.)

Napomene

 • Kada završite, treba da zatvorite Internet Explorer da biste obrisali kolačiće iz trenutne sesije pregledanja koji se još uvek nalaze u memoriji. To je posebno važno kada koristite javni računar.

 • Brisanje istorije pregledanja ne briše listu omiljenih lokacija ili fidove na koje ste pretplaćeni.

 • Možete koristiti funkciju „InPrivite pregledanje“ programa Internet Explorer da biste izbegli zapisivanje istorije pri pregledanju Veba. Više informacija potražite u odeljku Šta je InPrivate pregledanje?

 • Možete izbrisati sve postavke koje su se promenile od prvog instaliranja programa Internet Explorer, uključujući istoriju pregledanja. Više informacija potražite u odeljku Uspostavljanje početnih vrednosti postavki programa Internet Explorer.