Prilikom korišćenja bezbednog režima za rešavanje problema sa računarom, od pomoći vam mogu biti sledeće alatke i funkcije.

 • Otvorite oporavak tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, a zatim izabrati stavku Kontrolna tabla. U polju za pretragu otkucajte oporavak, a zatim izaberite stavku Oporavak.

  Opciju „Oporavak“ možete koristiti da biste vratili stanje sistema računara na prethodnu tačku u vremenu ili da biste vratili sadržaj čvrstog diska u prethodno stanje iz rezervne kopije. Takođe možete ponovo instalirati Windows iz slike za oporavak instalirane na čvrstom disku. Više informacija potražite u odeljku Šta je oporavak?

 • Otvorite kontrolnu tablu tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“ i izabrati stavku Kontrolna tabla.

  Kontrolnu tablu možete koristiti za pristupanje raznim alatkama za menjanje postavki operativnog sistema Windows.

 • Otvorite upravljač uređajima tako što cete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Sistem i bezbednost, a zatim u odeljku Sistem kliknuti na dugme Upravljač uređajima. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

  Pomoću upravljača uređajima možete da ažurirate upravljačke programe za uređaje i konfigurišite hardver instaliran na računaru. Morate da budete prijavljeni kao administrator da biste koristili ovaj program. Ako niste prijavljeni kao administrator, možete da promenite samo postavke koje se odnose na vaš korisnički nalog.

 • Otvorite prikazivač događaja tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Sistem i bezbednost, izabrati stavku Administrativne alatke, a zatim dvaput kliknuti na stavku Prikazivač događaja. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

  Pomoću prikazivača događaja možete da prikazujete detaljne stavke o sistemskim i programskim događajima na računaru. Morate da budete prijavljeni kao administrator da biste koristili ovaj program. Ako niste prijavljeni kao administrator, možete da promenite samo postavke koje se odnose na vaš korisnički nalog. Više informacija potražite u odeljku Koje informacije se prikazuju u evidencijama događaja (prikazivaču događaja)?

 • Otvorite informacije o sistemu tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte Informacije o sistemu, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Informacije o sistemu.

  U informacijama o sistemu možete da pregledate detalje o konfiguraciji hardvera, komponenata i upravljačkih programa na računaru. Više informacija potražite u odeljku Šta su to sistemske informacije?

 • Otvorite prozor komandne linije tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte termin Komandna linija, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Komandna linija.

  Napredni korisnici mogu da koriste alatke komandne linije u prozoru komandne linije. Morate da budete prijavljeni kao administrator da biste koristili ovaj program. Ako niste prijavljeni kao administrator, možete da promenite samo postavke koje se odnose na vaš korisnički nalog. Više informacija potražite u odeljku Komandna linija: najčešća pitanja.

 • Otvorite uređivač registratora tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, u polju za pretragu otkucati regedit, a zatim pritisnuti taster Enter. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

  Napredni korisnici mogu da otvore alatku „Uređivač registratora“ da bi izmenili Windows datoteke registratora. Morate da budete prijavljeni kao administrator da biste koristili ovaj program. Ako niste prijavljeni kao administrator, možete da promenite samo postavke koje se odnose na vaš korisnički nalog. Više informacija potražite u odeljku Šta je to uređivač registratora?