Zašto mi se prikazuje greška „Error 0xC000009A“ nakon instaliranja operativnog sistema Windows 7 sa servisnim paketom 1 (SP1)?

Nakon instaliranja servisnog paketa 1 (SP1) operativnog sistema Windows 7, na crnom ekranu može da vam se prikaže sledeća poruka o grešci:

„Greška 0xC000009A u toku primene ažuriranja {###} od {###} (\Registar...)"

Da biste rešili ovaj problem, prvo vratite računar u stanje pre instaliranja operativnog sistema Windows 7 SP1 tako što ćete koristiti meni „Opcije za oporavak sistema“ u operativnom sistemu Windows. Zatim instalirajte ispravku opisanu u ovoj temi. Nakon instaliranja ispravke, pokušajte da ponovo instalirate SP1.

Prikaži sve

1. korak: Vraćanje računara u prethodno stanje iz menija „Opcije za oporavak sistema“

 1. Uklonite sve diskete, CD-ove i DVD-ove sa računara, a zatim ponovo pokrenite računar pritiskom na dugme za napajanje.

 2. Postupite na jedan od sledećih načina:

  • Ako je na računaru instaliran jedan operativni sistem, prilikom ponovnog pokretanja pritisnite i držite taster F8. Potrebno je da pritisnete taster F8 pre nego što se pojavi Windows logotip. Ako se Windows logotip pojavi, pokušajte ponovo tako što ćete sačekati da se pojavi Windows odzivnik za prijavljivanje, a zatim isključiti i ponovo pokrenuti računar.

  • Ako na računaru imate više operativnih sistema, pomoću tastera sa strelicama istaknite sistem koji želite da popravite, a zatim pritisnite i držite taster F8.

 3. Na ekranu Napredne opcije pokretanja pomoću strelica sa tasterima istaknite Popravite računar, a zatim pritisnite taster Enter. Ako se to od vas zatraži, izaberite instalaciju operativnog sistema Windows 7 koju želite da popravite, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Izaberite jezik i način unosa putem tastature, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 5. Izaberite korisničko ime administratorskog naloga, unesite lozinku i kliknite na dugme U redu.

 6. U dijalogu Opcije oporavka sistema kliknite na dugme Oporavak sistema.

 7. U dijalogu Oporavak sistema kliknite na dugme Dalje.

 8. Odaberite tačku vraćanja označenu kao Windows 7 Servisni paket 1.

  Ukoliko ne vidite tačku vraćanja označenu kao Windows 7 servisni paket 1, odaberite tačku vraćanja koja prethodi datumu instaliranja datog servisnog paketa, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  Ako se ne prikaže nijedna tačka vraćanja, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži više tačaka vraćanja.

 9. Na ekranu Potvrdite tačku vraćanja kliknite na dugme Završi, a zatim na Da.

 10. Kliknite na dugme Ponovo pokreni da biste ponovo pokrenuli računar.

2. korak: Instaliranje ispravki za Windows (KB2534366)

Ovu ispravku možete da dobijete korišćenjem programa Windows Update.

 1. Kliknite na dugme Start Slika dugmeta „Start“, izaberite stavku Svi programi, a zatim izaberite Windows Update.
 2. U levom oknu kliknite na dugme Proveri da li postoje ispravke i sačekajte dok Windows potraži najnovije ispravke za računar.

 3. Ako vidite poruku koja vas obaveštava da su dostupne važne ispravke ili vas obaveštava da pregledate važne ispravke, kliknite na poruku da biste videli i izabrali važne ispravke za instaliranje.

 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Ispravka za Windows (KB2534366) i za sve druge ispravke koje želite da instalirate, a zatim kliknite na dugme U redu.

 5. Kliknite na Instaliraj ispravke, a zatim sledite uputstva na ekranu. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

Napomena

 • Ako se Ispravka za Windows (KB2534366) ne pojavi u programu Windows Update, možda će biti potrebno da prvo instalirate drugu ispravku. Ponovo proverite da li postoje ispravke, instalirajte sve one važne, a zatim ponovo proverite da li postoje nove.

 • Ako imate problema sa instaliranjem ove ispravke, idite na KB2534366 članak u bazi znanja na Microsoft Veb lokaciji i sledite uputstva da biste ručno preuzeli ispravku.

3. korak: Ponovno instaliranje Windows 7 SP1