Pronalaženje i instaliranje upravljačkih programa za štampač

Ako ste povezali štampač koji ne radi – ili neočekivano prestane da radi – možda ćete morati da ponovo instalirate ili ažurirate njegov upravljački program.

Gde ćete ga pronaći? Počnite sa lokacijom Windows Update, spremištem na mreži korporacije Microsoft koje sadrži najnovije upravljačke programe za hardver.

Prikaži sve

Provera da li na lokaciji Windows Update postoje novi upravljački programi

  1. Otvorite Windows Update tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte termin Update, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Windows Update.

  2. U levom oknu izaberite stavku Da li postoje ispravke?, a zatim sačekajte dok Windows potraži najnovije ispravke za računar.

  3. Ako budu dostupne opcionalne ispravke, kliknite na vezu Dostupne su opcionalne ispravke. (Ako ne vidite tu vezu, to znači da na lokaciji Windows Update nisu pronađeni novi upravljački programi za računar.)

  4. Izaberite upravljački program koji želite da instalirate, kliknite na dugme U redu, a zatim kliknite na dugme Instaliraj ispravke. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

Ako na lokaciji Windows Update nije pronađen ažurirani upravljački program štampača, to ne znači da on ne postoji.

Sledeći korak jeste pretraživanje Veb lokacije za podršku proizvođača, na kojoj preduzeća ponekad objavljuju nove upravljačke programe pre nego što ih učine dostupnim korporaciji Microsoft.

Novi upravljački program koji preuzmete trebalo bi da se instalira automatski. Međutim, ako je neophodno, upravljački program štampača možete instalirati i ručno.

Ručno instaliranje upravljačkog programa štampača

  1. Otvorite opciju „Uređaji i štampači“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, a zatim u meniju „Start“ kliknite na stavku uređaji i štampači.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na štampač koji želite da ažurirate i izaberite stavku Svojstva štampača.

  3. Izaberite karticu Više opcija.

  4. Kliknite na dugme Novi upravljački program, a zatim pratite uputstva u čarobnjaku za dodavanje upravljačkog programa štampača.