Bezbednosne ispravke za Windows pomažu u zaštiti od novih i postojećih pretnji po vašu privatnost i računar. Najbolji način za dobijanje bezbednosnih ispravki jeste uključivanje automatskog ažuriranja Windowsa i informisanost o bezbednosnim problemima. Više informacija o automatskom ažuriranju potražite u odeljku Razumevanje automatskog ažuriranja operativnog sistema Windows.

Uključivanje automatskog ažuriranja Windowsa

Kada uključite automatsko ažuriranje, Windows može automatski da instalira važne ispravke (uključujući bezbednosne ispravke) i preporučene ispravke za računar kada ih Microsoft objavi. Više informacija potražite u odeljcima Uključivanje i isključivanje automatskog ažuriranja i Kako da znam da li je računar ažuran? Više informacija o ažuriranju računara na mreži potražite u odeljku Redovno ažuriranje računara na mreži.

Ostanite informisani o najnovijim bezbednosnim problemima

Da biste saznali više o novim bezbednosnim ispravkama, pronašli članke „kako da“ i savete o bezbednosti, kao i odgovore na pitanja o bezbednosti, uključujući besplatan mesečni bezbednosni bilten za kućne korisnike, posetite Microsoft Veb lokaciju „Bezbednost kod kuće“.

Da biste saznali kako Microsoft nadgleda i odgovara na bezbednosne probleme, posetite Microsoft Veb lokaciju „Centar za bezbednosne odgovore“. Ona nudi alatke poput usluge upozorenja, mesečni webcast, blog i RSS (Really Simple Syndication) feedove koji pomažu da ostanete u toku sa bezbednosnim ispravkama i informacijama za Windows.