Sedam načina da se zabavite sa operativnim sistemom Windows 7

Ja sam jednostavan čovek. Kada mi je potreban odmor tokom radnog dana, igram „Srca“ na svom računaru ili pretražujem internet. U kasnijim satima volim da gledam DVD-ove na mom računaru. Međutim, sa operativnim sistemom Windows 7 otkrio sam nove načine za zabavu sa računarom. Slede neki od omiljenih.

Šta je potrebno:

1. Snimite TV na računaru besplatno

Opcije snimljenog TV sadržaja u usluzi Windows Media Center

Nekada sam snimao omiljene emisije pomoću DVR-a povezanog sa TV-om. To je bilo pogodno, ali sam morao da plaćam mesečnu naknadu i mogao sam te emisije da gledam samo na jednom TV-u. Sada mogu da gledam, pauziram, premotavam i snimam TV emisije, čak i HDTV besplatno na laptop računaru u operativnom sistemu Windows 7. Ako imate kablovski ili signal emitera i skroman TV tjuner, možete da koristite DVR u usluzi Windows Media Center.

2. Oslobodite umetnika u sebi

Bojanka u operativnom sistemu Windows 7

Ako mislite da poznajete Bojanku, klasičan Windows umetnički softver koji svakog može da pretvori u Pikasa, propuštate puno. Verzija operativnog sistema Windows 7 sadrži nove efekte četke, kao što su vodene boje, krejon i kaligrafija. Sada bojanka sadrži gumicu koja je laka za korišćenje sa super funkcijama koje najčešće koristite. Pomoću ekrana osetljivog na dodir možete da slikate prstom, uključujući dva prsta da biste istovremeno napravili dva poteza četkicom. Mogu satima da smišljam nove kreacije.

3. Deljenje medija u celoj kući

Podešavanje deljenja medija pomoću funkcije HomeGroup

Windows 7 omogućava da lakše uživate u svim medijima na svim umreženim računarima koji koriste Windows 7. Pre toga, ako želim da skupim fotografije sa različitih računara, morao sam da odem do svakog računara i kopiram fotografije na USB. Sada sa funkcijom HomeGroup možemo lako da slušamo muziku, gledamo fotografije, čak i da delimo štampače u kući.

4. Prenos filmova na TV

Prenos medijskog sadržaja pomoću opcije „Reprodukuj na“

HomeGroup olakšava da pronađete svu muziku, fotografije, filmove i datoteke na jednom mestu. Pored deljenja medija između računara, možemo da koristimo opciju Reprodukuj na u programu Windows Media Player da bismo poslali medije sa računara na kompatibilan uređaj. Zašto to da radimo? Zbog toga što kada snimam film na svom poslovnom računaru, mogu da ga prenesem na TV u dnevnoj sobi i da gledam svoju kreaciju na velikom ekranu.

5. Daljinski protok medija

Daljinski protok medija u operativnom sistemu Windows 7

Snimam veliki broj omiljenih emisija, ali nemam uvek vremena da ih gledam kada sam kod kuće. Kada sam van grada poslovno, često imam slobodnog vremena i sada sa opcijom za Daljinski protok medija u operativnom sistemu Windows 7, mogu da iskoristim to vreme za gledanje propuštenih emisija. Opcija daljinskog protoka medija koristi internet za protok sadržaja sa mog računara kod kuće na moj poslovni računar, bez obzira gde se nalazim.

6. Ciljajte na visok rezultat

Explorer za igre u operativnom sistemu Windows 7

Bez obzira da li igrate iz zabave ili ozbiljno, Windows 7 je najbolji način da igrate igre. Takođe, Explorer za igre je pravo mesto da to uradite. Izvan očekivanog, pronaći ćete klasičnu igru „Pasijans“ zajedno sa nekoliko besplatnih igara, uključujući igre koje možete da igrate sa protivnikom na mreži. Samo unesite Explorer za igre u okvir za pretragu i videćete da su sve igre organizovane u jednoj tački.

Windows 7 nije samo za opušteno igranje, kompatibilan je sa velikim brojem igara koje su danas na tržištu. Sada sa novom grafičkom tehnologijom u programu DirectX 11, Windows 7 daje igre sa neverovatnom grafikom. Da biste dobili više igara, posetite Games Marketplace.

7. Snimite film za nekoliko minuta

Moji baka i deka stalno traže za uspomenu video zapise i slike koje imam za svoju ćerku. Taj zadatak mi je uvek bio previše zamoran. Zahvaljujući programu Movie Maker koji možete da preuzmete besplatno, više ne moram da brinem ni o čemu. Ne samo što mogu brzo i lako da pravim filmove od svojih video zapisa i fotografija, već mogu da dodajem muziku, prelaze i efekte.

Svet zabave stalno raste i Windows 7 pomaže da ga dovedete na svoj računar na načine koji će vas iznenaditi. Bez obzira da li ste igrač, ljubitelj filmova ili samo volite da slušate pesme, Windows 7 nudi nešto što će vam pomoći da uživate u medijima na nove načine.

Osnovni podaci o autoru

Mark Frimen već petnaest godina radi kao honorarni pisac i pisac slogana. Radio je i na televiziji i na filmu kao učitelj, scenarista i pisac slogana. On sa suprugom i ćerkom trenutno živi na severozapadu Pacifika, posmatrajući kišne oblake i kuckajući tekst na tastaturi.