Dodaci, koji se nazivaju i ActiveX kontrole, oznake pregledača, pomoćni objekti pregledača ili trake sa alatkama mogu obogatiti vaš doživljaj na Veb lokaciji tako što obezbeđuju multimedijalni ili interaktivni sadržaj, na primer animacije. Međutim, neki dodaci mogu da dovedu do toga da računar prestane da se odaziva ili da prikazuje neželjeni sadržaj, kao što su iskačuće reklame.

Ako posumnjate da dodaci pregledača utiču na računar, možda ćete želeti da onemogućite dodatke da biste videli da li će to rešiti problem.

Prikaži sve

Privremeno onemogućavanje svih dodataka

  • Kliknite na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Pribor, izaberite stavku Sistemske alatke, a zatim izaberite stavku Internet Explorer (bez dodataka).

Ako onemogućavanje svih dodataka reši problem, možda ćete želeti da koristite funkciju „Upravljač dodacima“ da biste trajno onemogućili sve dodatke a zatim uključili dodatke samo kada su vam potrebni. Da biste onemogućili dodatak, izvršite dole navedene korake.

Onemogućavanje dodataka u okviru funkcije „Upravljač dodacima“

  1. Otvorite Internet Explorer tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte Internet Explorer, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Internet Explorer.

  2. Kliknite na dugme Alatke, a zatim izaberite stavku Upravljaj dodacima.

  3. Sa liste Prikaži izaberite stavku Svi dodaci.

  4. Kliknite na dodatak koji želite da onemogućite, a zatim na dugme Onemogući.

  5. Ponovite korak 4 za svaki dodatak koji želite da onemogućite. Kada završite, kliknite na dugme Zatvori.