Jezike prikaza možete dodati instaliranjem dodatnih jezičkih datoteka. Kada instalirate jezičke datoteke, moći ćete da prikažete čarobnjake, dijaloge, menije, teme pomoći i druge stavke u sistemu Windows na drugom jeziku.

Postoje dva tipa jezičkih datoteka:

 • Paket za višejezički korisnički interfejs (MUI) za Windows 7‌ MUI za Windows 7 obezbeđuje prevedenu verziju najvećeg dela korisničkog interfejsa. Za korišćenje višejezičkih korisničkih interfejs paketa potrebna je licenca i oni su dostupni samo u sistemima Windows 7 Ultimate i Windows 7 Enterprise. Ako koristite Windows 7 Enterprise, obratite se administratoru sistema za informacije o instaliranju dodatnih jezika.

  Nabavljanje dodatnih višejezičkih korisničkih interfejs paketa pomoću usluge Windows Update

  Višejezički korisnički interfejs paketi dostupni su putem usluge Windows Update kao opcionalne ispravke. One se ne instaliraju automatski.

  1. Otvorite Windows Update tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte termin Update, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Windows Update.

  2. U levom oknu kliknite na dugme Proveri da li postoje ispravke, a zatim sačekajte dok Windows potraži najnovije ispravke za računar.

  3. Ako budu pronađene ispravke, izaberite stavku Izaberite opcionalne ispravke.

  4. Izaberite željeni MUI, a zatim kliknite na dugme U redu.

  5. Kliknite na dugme Instaliraj ispravke. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

  Napomena

  • Ako Windows ne pronađe ispravke kada kliknete na dugme Proveri da li postoje ispravke, sačekajte jedan dana, a zatim pokušajte ponovo.

 • Jezički interfejs paket (LIP) za Windows 7.‌ LIP za Windows 7 obezbeđuje prevedenu verziju najšire korišćenih oblasti korisničkog interfejsa. Jezički interfejs paketi besplatno mogu da se preuzmu. Za LIP-ove je potreban najmanje jedan nadređeni jezik jer nije preveden ceo korisnički interfejs. Delovi korisničkog interfejsa koji nisu prevedeni na jezik LIP-a prikazani su u nadređenom jeziku. Kada preuzmete LIP, dobićete zahteve nadređenog jezika za taj jezik. Pre nego što instalirate LIP potrebno je instalirati paket nadređenog jezika. Više informacija, uključujući listu jezika dostupnih za preuzimanje, potražite ba Veb lokaciji Microsoft Local Language Program .

Napomena

 • MUI-ovi i LIP-ovi će raditi samo na originalnom primerku sistema Windows 7. Više informacija potražite u odeljku Šta je originalni Windows?