Kako da instaliram ili deinstaliram Internet Explorer 9?

Ako na svom računaru koristite operativni sistem Windows Vista ili Windows 7, možete da instalirate Windows Internet Explorer 9 da biste zamenili postojeću verziju programa Internet Explorer.

Posetite povremeno veb stranicu Preuzimanje programa Internet Explorer 9 da biste dobili ispravke za Internet Explorer 9. Ako je neka ispravka dostupna, ponovite proces instalacije da biste instalirali najnoviju verziju.

Napomene

 • Za informacije o sistemskim zahtevima za Internet Explorer 9 pogledajte veb stranicu Internet Explorer 9: sistemski zahtevi.

 • Kada instalirate Internet Explorer9, instalira se i dodatni softver. Više informacija potražite u članku Preduslovi za instaliranje programa Internet Explorer 9.

 • Ako ste već instalirali Internet Explorer 9 Beta ili Internet Explorer 9 Release Candidate (RC), pratite korake za instalaciju koji su navedeni u nastavku da biste obavili nadogradnju na konačnu verziju programa Internet Explorer 9.

Instalacija programa Internet Explorer

 1. Posetite veb stranicu Preuzimanje programa Internet Explorer 9.

 2. Odaberite jezik koji želite da instalirate i vašu verziju operativnog sistema Windows i zatim kliknite na Preuzmi.

 3. U dijalogu Preuzimanje datoteke kliknite na Pokreni, a zatim u dijalogu Kontrola korisničkog naloga kliknite na Nastavi.

 4. Izaberite jednu od sledećih opcija:

  • Ponovo pokreni odmah (preporučuje se) (da biste dovršili proces instalacije odmah).

  • Ponovo pokreni kasnije

Napomena

 • Kada instalirate Internet Explorer 9, možda ćete morati da ažurirate programske dodatke koji su već instalirani na vašem računaru (kao što su Microsoft Silverlight, Adobe Shockwave, Adobe Flash ili Java). Možda ćete morati da posetite veb lokaciju proizvođača programskog dodatka da biste preuzeli nadogradnju. Za više informacija o dodacima, pogledajte stranicu Kako da upravljate programskim dodacima u programu Internet Explorer 9.

Deinstalacija programa Internet Explorer

Ako pokušavate da deinstalirate Internet Explorer zbog problema sa pregledačem, prvo proverite da li postoji neko rešenje na stranici Pomoć i uputstva za Internet Explorer 9.

Sledeća uputstva se odnose i na Windows 7 i na operativni sistem Windows Vista.

 1. Kliknite na dugme StartSlika „Start“ dugmeta, u okvir za pretragu unesite Programi i funkcije, a zatim u oknu sa leve strane izaberite stavku Prikaz instaliranih ispravki.
 2. U okviru Deinstaliranje ispravke pomerite se nadole do odeljka Microsoft Windows.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na stavku Windows Internet Explorer 9, kliknite na dugme Deinstaliraj, a zatim, kada se to od vas traži, kliknite na dugme Da.

 4. Izaberite jednu od sledećih opcija:

  • Ponovo pokreni odmah (da biste dovršili proces deinstaliranja programa Internet Explorer 9 i vratili prethodnu verziju programa Internet Explorer).

  • Ponovo pokreni kasnije

Napomena

 • Nakon što deinstalirate Internet Explorer 9, na vašem računaru će biti dostupna prethodno instalirana verzija programa Internet Explorer. Nije potrebno da je reinstalirate.

Ako vam prethodni koraci nisu pomogli da deinstalirate Internet Explorer, pogledajte članak Kako da deinstalirate ili uklonite Internet Explorer 9 kada postupak standardne deinstalacije ne radi.