Kako da instaliram ili deinstaliram Internet Explorer 9?

Ako na računaru koristite Windows Vista ili Windows 7, možete da instalirate Windows Internet Explorer 9 kako biste zamenili postojeću verziju pregledača Internet Explorer.

Povremeno proveravajte stranicu Preuzmite Internet Explorer 9 za ažuriranja za Internet Explorer 9. Ako neka ispravka bude dostupna, ponovite postupak instaliranja kako biste instalirali najnoviju verziju.

Napomene

Za instaliranje pregledača Internet Explorer

 1. Idite na Veb stranicu Preuzmite Internet Explorer 9.

 2. Izaberite jezik koji želite da instalirate i svoju verziju operativnog sistema Windows, a zatim kliknite na dugme Preuzmi.

 3. U dijalogu Preuzimanje datoteke kliknite na dugme Pokreni, a zatim kliknite na dugme Nastavi u dijalogu Kontrola korisničkog naloga.

 4. Kliknite na jednu od sledećih opcija:

  • Ponovo pokreni odmah (preporučeno) (da biste dovršili proces instalacije sada).

  • Ponovo pokreni kasnije

Napomena

 • Nakon što instalirate Internet Explorer 9, možda će biti potrebno da ažurirate dodatke koji su već instalirani na računaru (poput Microsoft Silverlight, Adobe Shockwave, Adobe Flash ili Java). Možda će biti potrebno da posetite Veb lokaciju proizvođača dodatka da biste preuzeli ispravku. Za više informacija o dodacima pogledajte Kako da upravljate dodacima u pregledaču Internet Explorer 9.

Za deinstaliranje programa Internet Explorer

Ako pokušavate da deinstalirate Internet Explorer zbog problema sa pregledačem, prvo pogledajte da li je problem naveden u odeljku Pomoć i „Kako da“ za Internet Explorer 9.

Sledeća uputstva važe i za operativni sistem Windows 7 i za operativni sistem Windows Vista.

 1. Kliknite na dugme Start slika dugmeta „Start“, otkucajte Programi i funkcije u polje za pretragu, a zatim kliknite na dugme Prikaži instalirane ispravke u levom oknu.
 2. U meniju Deinstaliranje ispravke pomerite se nadole na odeljak Microsoft Windows.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na Windows Internet Explorer 9, a zatim izaberite stavku Deinstaliraj, a zatim, kada budete upitani, kliknite na dugme Da.

 4. Kliknite na jednu od sledećih opcija:

  • Ponovo pokreni odmah (da biste dovršili proces deinstaliranja programa Internet Explorer 9 i vratili prethodnu verziju programa Internet Explorer).

  • Ponovo pokreni kasnije

Napomena

 • Nakon što deinstalirate Internet Explorer 9, prethodno instalirana verzija programa Internet Explorer će biti dostupna na računaru. Nije neophodno da je ponovo instalirate.

Ako pomoću prethodnih koraka niste uspeli da deinstalirate Internet Explorer, pogledajte Kako deinstalirati ili ukloniti Internet Explorer 9 kada standardni proces deinstalacije ne radi.