Kako Centar aktivnosti proverava da li postoje problemi?

Centar aktivnosti proverava nekoliko stavki na računaru u vezi sa bezbednošću i održavanjem koje ukazuju na ukupne performanse računara.

Kada se status nadgledane stavke promeni (na primer, antivirusni program postane zastareo), Centar aktivnosti vas obaveštava o tome putem poruke na sistemskoj traci poslova u okviru trake zadataka, boja statusa stavke u Centru aktivnosti se menja kako bi se odrazio stepen značaja poruke i preporučuje se radnja.

Da biste promenili stavke koje Centar aktivnosti proverava:

  1. Otvorite centar aktivnosti tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, a zatim u odeljku Sistem i bezbednost izabrati stavku Pregled statusa računara.

  2. Izaberite stavku Promeni postavke Centra aktivnosti.

  3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke da bi Centar aktivnosti za nju proveravao da li postoje promene ili problemi, odnosno opozovite izbor u polju za potvrdu da bi Centar aktivnosti prestao da proverava tu stavku.

  4. Kliknite na dugme U redu.

Ako biste radije sami pratili neku stavku (na primer, za pravljenje rezervne kopije ne koristite program koji je uključen u Windows već neki drugi program ili ručno pravite rezervne kopije datoteka) i ne želite da se pojavljuju obaveštenja o njenom statusu, možete isključiti obaveštenja za tu stavku.

Kada na stranici Promena postavki Centra aktivnosti opozovete izbor u polju za potvrdu određene stavke, nećete primati poruke i nećete videti status stavke u Centru aktivnosti. Preporučujemo da proveravate status svih navedenih stavki zato što mnoge stavke mogu pomoći u upozoravanju na bezbednosne probleme.

Međutim, ako odlučite da isključite poruke za stavku, uvek ćete moći ponovo da ih uključite. Na stranici Promena postavki Centra aktivnosti potvrdite izbor u polju za potvrdu za stavku i kliknite na dugme U redu. Možete i da na glavnoj stranici pored stavke kliknete na odgovarajuću vezu Uključi poruke.

Napomena

  • Da biste promenili način prikazivanja rešenja za probleme u Centru aktivnosti, izaberite stavku Promeni postavke Centra aktivnosti, a zatim stavku Postavke izveštavanja o problemima. Na stranici Promena postavki izveštavanja o problemima odaberite količinu informacija koje će se slati i učestalost provere da li postoje nova rešenja, a zatim kliknite na dugme U redu.

ID članka: MSW700040