Instaliranje ili promena jezika prikaza

Možete promeniti jezik koji Windows koristi da bi prikazao tekst u čarobnjacima, dijalozima, menijima i drugim stavkama u korisničkom interfejsu. Neki jezici prikaza su podrazumevano instalirani, dok je za druge potrebno da instalirate dodatne jezičke datoteke.

Postoje dva tipa jezičkih datoteka:

Windows 7 jezički interfejs paketi (LIP-ovi).‌ Windows 7 LIP-ovi obezbeđuju prevedenu verziju najviše korišćenih oblasti korisničkog interfejsa. LIP-ovi su dostupni za besplatno preuzimanje. Više informacija, uključujući listu dostupnih jezika, potražite na Veb lokaciji Microsoft Local Language Program.

Windows 7 jezički paketi.‌ Windows 7 jezički paketi obezbeđuju prevedenu verziju većeg dela korisničkog interfejsa.

Da biste mogli da instalirate jezik prikaza, potreban je pristup jezičkim datotekama. Te datoteke možete pronaći na svom računaru, računaru na mreži ili Windows DVD-u. Takođe ih možete preuzeti sa Veba. Više informacija o razlikama između jezičkih paketa i jezičkih interfejs paketa i načinu njihovog nabavljanja potražite u članku Kako da pribavim dodatne jezike prikaza?

Napomena

  • U operativnom sistemu Windows 7 Ultimate, jezički paketi su dostupni putem usluge Windows Update kao opcionalne ispravke. One se ne instaliraju automatski. Ako koristite Windows 7 Enterprise, obratite se administratoru sistema za informacije o instaliranju dodatnih jezika.

Prikaži sve

Instaliranje jezika prikaza

Da biste instalirali jezički interfejs paket (LIP), dvaput kliknite na datoteku da biste otvorili instalacioni program. Da biste instalirali jezički paket, sledite ove korake:

  1. Otvorite opciju „Region i jezik“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, zatim stavku Sat, jezik i region, a potom i stavku Region i jezik.

  2. Izaberite karticu Tastature i jezici.

  3. U okviru stavke Jezik prikaza kliknite na dugme Instaliraj/deinstaliraj jezike, a zatim izvršite korake. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

Napomena

  • Odeljak „Jezik prikaza“ biće vidljiv samo ako ste već instalirali jezički interfejs paket ili ako izdanje operativnog sistema Windows koje koristite podržava jezički paket. Jezički paketi su dostupni samo u izdanjima Windows 7 Ultimate i Windows 7 Enterprise.

Promena jezika prikaza

Kada promenite jezik prikaza, može se desiti da tekst u menijima i dijalozima za neke programe ne bude na jeziku koji želite. To se dešava ako program ne podržava Unikod. Više informacija o promeni teksta u menijima i dijalozima za programe koji ne podržavaju Unikod potražite u članku Promena lokalnog standarda sistema.

Ako želite da podesite jezik prikaza za više korisnika ili za ekran dobrodošlice, pogledajte članak Primena regionalnih i jezičkih postavki na rezervisane naloge.

  1. Otvorite opciju „Region i jezik“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, zatim stavku Sat, jezik i region, a potom i stavku Region i jezik.

  2. Izaberite karticu Tastature i jezici.

  3. U okviru stavke Jezik prikaza odaberite jezik na listi i kliknite na dugme U redu.

Napomena

  • Ukoliko ne vidite listu jezika prikaza, potrebno je da instalirate dodatne jezičke datoteke.