U aplikaciji Windows Media Center možete da slušate FM radio i kreirate predloške za omiljene radio stanice.

Slika ekrana FM radija
Slušanje FM radio stanice u aplikaciji Media Center

Da biste u aplikaciji Media Center slušali FM radio, potreban vam je FM tjuner povezan sa računarom ili instaliran na računaru i antena povezana sa tjunerom da bi primao signal. FM tjuneri su veoma slični TV tjunerima – mnoge TV kartice zapravo imaju ugrađen FM tjuner.

Više informacija o slušanju FM radija, uključujući način podešavanja FM tjunera, potražite u članku Radio u aplikaciji Windows Media Center: najčešća pitanja.

Prikaži sve

Pronalaženje i slušanje FM radio stanica

 1. Kliknite na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izaberite stavku Svi programi i izaberite stavku Windows Media Center.
 2. Na početnom ekranu aplikacije Windows Media Center pomerite se do stavke Muzika, izaberite stavku Radio i izaberite stavku FM radio.

 3. Da bi aplikacija Media Center pronašla radio stanicu, u okviru Traženje ili Podešavanje kliknite na dugmad PlusSlika dugmeta „Plus“ ili MinusSlika dugmeta „Minus“ da biste pronašli dostupne stanice. Ako znate frekvenciju stanice, unesite brojeve putem tastature ili daljinskog upravljača aplikacije Media Center.
 4. Dok se radio reprodukuje, pomerite miš da bi se prikazale kontrole za reprodukciju i izvršite neku od sledećih radnji:

  • Kliknite na dugme PauzirajSlika dugmeta „Pauziraj“ da biste privremeno pauzirali radio stanicu. Kada budete spremni da nastavite gde ste stali, kliknite na dugme ReprodukujSlika dugmeta „Reprodukuj“.
  • Kliknite na dugme Preskoči unazadSlika dugmeta „Preskoči unazad“ da biste se vratili unazad za nekoliko sekundi i kliknite na dugme Preskoči unapredSlika dugmeta „Preskoči unapred“ da biste se pomerili unapred.
  • Kliknite na dugme Povećaj jačinu zvukaSlika dugmeta „Povećaj jačinu zvuka“ ili na dugme Smanji jačinu zvukaSlika dugmeta „Smanji jačinu zvuka“ da biste povećali ili smanjili jačinu zvuka i kliknite na dugme Privremeno isključiSlika dugmeta „Priguši ton“ da biste uključili ili isključili zvuk.
  • Kliknite na dugme Smanji kanalSlika dugmeta „Smanji kanal“ ili na dugme Povećaj kanalSlika dugmeta „Povećaj kanal“ da biste se kretali kroz predloške.
 5. Kada završite sa slušanjem radija, pomerite miš i kliknite na dugme ZaustaviSlika dugmeta „Zaustavi“.

Kreiranje predložaka FM radio stanica

 1. Na ekranu FM radio pronađite radio stanicu koja još uvek nema predložak.

 2. Kliknite na dugme Sačuvaj kao predložak, unesite ime radio stanice i kliknite na dugme Sačuvaj.

Uređivanje ili brisanje postojećeg predloška

 1. Na ekranu FM radio izaberite stavku Predlošci.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na predložak koji želite da uredite, izaberite stavku Uredi i izvršite neku od sledećih radnji:

  • Da biste preimenovali stanicu, otkucajte novo ime i kliknite na dugme Sačuvaj.

  • Da biste izbrisali stanicu, kliknite na dugme Izbriši i kliknite na dugme Da.

Pronalaženje i slušanje Internet radio stanica

Pored FM radija možete da slušate i Internet radio stanice. Neke Internet radio stanice su dostupne samo putem pretplate.

 1. Kliknite na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izaberite stavku Svi programi i izaberite stavku Windows Media Center.
 2. Na početnom ekranu aplikacije Windows Media Center pomerite se do stavke Dodaci i izaberite stavku Istraži.

 3. Izaberite stavku Muzika i radio da biste videli listu dostupnih Internet radio partnera.

 4. Izaberite Internet radio stanicu i sledite uputstva.

  Napomena

  • Dostupnost Internet radija, uključujući to koje stanice se prikazuju na stranici Istraživanje, razlikuje se u zavisnosti od regiona ili zemlje u kojoj se nalazite.