Tražite veb-filtriranje i izveštaje o aktivnostima u Windows roditeljskom nadzoru?

Možda ste primetili da u operativnom sistemu Windows 7 ograničenja veb-lokacije i izveštaji o aktivnostima nisu uključeni u roditeljski nadzor. I dalje možete da ograničite lokacije koje vaša deca posećuju i da vidite izveštaje o njihovim aktivnostima na mreži tako što ćete dodati dobavljača usluge u Windows roditeljskom nadzoru kao što je Windows Live Porodična bezbednost. Pomoću programa Porodična bezbednost možete da podesite veb-filtriranje i nadgledanje aktivnosti za decu.

Filter programa Porodična bezbednost

Porodična bezbednost nadgleda aktivnost dece na računaru i filtrira sadržaj koji oni vide na vebu. Taj program treba da se instalira i podesi na svakom računaru koji deca koriste. Da biste proverili da li je Filter programa Porodična bezbednost već instaliran na računaru, kliknite na dugme Start, u polju za pretragu otkucajte termin „Windows Live Porodična bezbednost“ i vidite da li će se pojaviti u rezultatima. Ako nije instaliran, možete besplatno da preuzmete i instalirate Windows Live Porodičnu bezbednost koja je deo programskog paketa Windows Essentials.

Slika ekrana na kom možete da odaberete Windows naloge za nadgledanje
U filteru programa Porodična bezbednost možete da odaberete koje Windows naloge želite da nadgledate.

Veb-lokacija programa Windows Live Porodična bezbednost

Kada instalirate Filter programa Porodična bezbednost, možete da koristite veb-lokaciju programa Porodična bezbednost da biste uradili nešto od navedenog i još mnogo toga:

  • Preuzmite detaljne izveštaje o aktivnostima. Pogledajte veb-lokacije koje je svako dete posetilo (ili pokušalo da poseti), koji programi su korišćeni i koliko su vremena proveli za računarom.

    Slika izveštaja o aktivnostima
    Pogledajte koje veb-lokacije su deca posetila ili pokušala da posete.
  • Odaberite nivo veb-filtriranja za decu. Prilikom prvog podešavanja filtera programa Porodična bezbednost, nivo veb-filtriranja za decu automatski se podešava na osnovni. Možete ga promeniti na striktni ili prilagođeni i blokirati ili dozvoliti određene veb-stranice ili veb-lokacije.
    Slika ekrana koji deca vide kada je veb-lokacija blokirana
    Umesto veb-lokacije sa neprikladnim sadržajem dete će videti veb-stranicu na kojoj može da traži dozvolu za prikaz veb-lokacije.

Više informacija o programu Porodična bezbednost i svim programima koji čine Windows Essentials potražite na veb-lokaciji Windows Essentials. Možete i da posetite stranicu funkcije „Roditeljski nadzor“ da biste saznali više o Windows 7 roditeljskom nadzoru.