Zakači program za traku zadataka

Napomena

 • Ova informacija se odnosi na Internet Explorer za Windows 7. Za više informacija o kačenju programa na traku zadataka u Windows 8 ili Windows RT idite ovde.

Program možete prikačiti direktno na traku zadataka, tako d amožete da ga otvarate brzo i praktično, umesto traženja programa u „Start“ meniju.

Pogledajte video da biste saznali kako da zakačite program na traku zadataka (1:13)

Da biste prikačili program na traku zadataka

 • Uradite nešto od sledećeg:

  Ako je program već pokrenut, kliknite desnim tasterom miša na dugme programa na traci zadataka (ili prevucite dugme pema radnoj površini) da biste otvorili listu za prelazak programa i zatim izaberite stavkuZakači program na traku zadataka.
  – ili –
  ako program nije pokrenut, kliknite na dugmeStart, pronađite ikonu programa, kliknite desnim tasterom miša na ikonu i izaberite stavku Zakači za traku zadataka.

Program možete zakačiti i tako što ćete prevući prečicu programa sa radne površine na „Start“ meni ili traku zadataka. Isto tako, ako prevučete prečicu datoteke, fascikle ili Veb lokacije na traku zadataka, i ako povezani program nije već zakačen, taj program se kači za traku zadataka i stavka se kači za listu za prelazak.

Napomene

 • Da biste ukloni zakačeni program sa trake zadataka, otvorite listu za prelazak programa i izaberite stavku Otkači program sa trake zadataka.

 • Fascikle i prečice do fascikli pojavljuju se na Windows Explorer listi za prelazak kada se ovaj program otvori ili zakači.

 • Možete zakačiti program sa „Start“ menija na traku zadataka, ali ne sa trake zadataka na „Start“ meni.