Radio u aplikaciji Windows Media Center: najčešća pitanja

Ako imate odgovarajuću opremu, možete da reprodukujete FM radio u aplikaciji Windows Media Center. Više informacija o pronalaženju i reprodukciji radio stanica potražite u članku Slušanje radija u aplikaciji Windows Media Center.

Evo odgovora na uobičajena pitanja u vezi sa reprodukcijom FM radija u aplikaciji Windows Media Center.

Prikaži sve

Šta mi je potrebno za reprodukciju FM radija u aplikaciji Media Center?

Biće vam potrebni FM tjuner povezan sa računarom ili instaliran na računaru i antena povezana sa tjunerom za prijem signala. FM tjuneri su veoma slični TV tjunerima – mnoge TV kartice zapravo imaju ugrađen FM tjuner.

Zašto se FM radio ne reprodukuje?

Do toga možda dolazi iz nekog od sledećih razloga:

 • Aplikacija Media Center je podešena na frekvenciju koja nije dostupna ili ima slab signal.

 • Antena nije povezana sa ispravnim ulazom na tjuneru ili nešto blokira antenski signal. Uverite se da je antena povezana sa ulazom za FM radio (obično ima oznaku „FM“ na uređaju) i da je u položaju u kojem može da prima vazdušne signale.

 • Tjuner nije podešen u aplikaciji Media Center. Da biste podesili tjuner, uradite sledeće:

  1. Na početnom ekranu aplikacije Windows Media Center pomerite se do stavke Zadaci, izaberite stavku Postavke, stavku Opšte, zatim stavku Podešavanje aplikacije Windows Media Center i kliknite na dugme Podešavanje TV signala.

  2. Sledite korake na ekranu da biste podesili tjuner. Opcija za radio bi trebalo da se prikaže na početnom ekranu kada se tjuner podesi.

 • Upravljački programi za hardver tjunera možda nisu instalirani ili su zastareli. Više informacija potražite u članku Ažuriranje upravljačkog programa za hardver koji ne funkcioniše ispravno.

Zašto je FM radio neočekivano prestao da se reprodukuje?

Do toga je možda došlo zato što tjuner treba da snimi TV emisiju. Većina FM tjunera su i TV tjuneri, a hardver može da rukuje samo jednim po jednim signalom. Na primer, ako slušate FM radio, a TV tjuner je potreban za planirano snimanje, tjuner će odbaciti FM signal i prebaciti se na TV signal.

Ako je Media Center Extender povezan sa računarom, neko u drugoj sobi je možda pustio neku TV emisiju ili FM radio stanicu na Media Center Extender uređaju.

Zašto brzo premotavanje unapred ili unazad ne radi kada se reprodukuje FM radio?

Media Center ne podržava brzo premotavanje unapred ili unazad prilikom reprodukcije FM radija. Umesto toga, možete da kliknete na dugme Preskoči unazadSlika dugmeta „Preskoči unazad“ da biste se vratili unazad za nekoliko sekundi ili dugme Preskoči unapredSlika dugmeta „Preskoči unapred“ da biste se pomerili unapred.

Zašto ne vidim opciju za reprodukciju FM radija na početnom ekranu?

Ako ste nedavno instalirali ili povezali tjuner koji podržava FM radio, Media Center možda ne može da ga pronađe. Moraćete da podesite tjuner da bi se opcija za reprodukciju FM radija prikazala na početnom ekranu.

 1. Na početnom ekranu aplikacije Windows Media Center pomerite se do stavke Zadaci, izaberite stavku Postavke, stavku Opšte, zatim stavku Podešavanje aplikacije Windows Media Center i kliknite na dugme Podešavanje TV signala.

 2. Sledite korake na ekranu da biste podesili tjuner. Opcija za radio bi trebalo da se prikaže na početnom ekranu kada se tjuner podesi.

Gde mogu da pronađem Internet radio stanice u aplikaciji Media Center?

Dostupne Internet radio usluge možete pronaći u odeljku Dodaci.

Prikaz liste dostupnih Internet muzičkih usluga

 • Na početnom ekranu aplikacije Windows Media Center pomerite se do stavke Dodaci, izaberite stavku Istraži i izaberite stavku Muzika i radio. (Na neke od usluga morate da se pretplatite.)