Da biste poboljšali bezbednost i performanse računara, ne preporučujemo da uklanjate ispravke.

  1. Otvorite opciju „Instalirane ispravke“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Programi, a zatim u odeljku Programi i funkcije izabrati stavku Prikaz instaliranih ispravki.

  2. Izaberite ispravku koju želite da uklonite, a zatim kliknite na dugme Deinstaliraj. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

Ako želite, kasnije možete ponovo da instalirate ispravku tako što ćete na kontrolnoj tabli izabrati funkciju Windows Update i ponovo proveriti da li postoje ispravke. Da biste sprečili Windows da instalira ispravku ili da vas obaveštava o njoj, pogledajte odeljak Rešavanje problema sa uklanjanjem ispravki.

Napomena

  • Ako ne možete da uklonite ispravku, računar je možda povezan sa mrežom na kojoj se ispravkama upravlja pomoću smernica grupe. U drugim slučajevima, ispravku možda nećete moći da uklonite ako se ona odnosi na bezbednosnu oblast operativnog sistema. Ako mislite da ispravka koju ne možete da uklonite dovodi do problema, obratite se administratoru sistema ili grupi za tehničku podršku vaše organizacije ili pogledaje odeljak Rešavanje problema sa uklanjanjem ispravki.