Ova tema opisuje kako da uklonite datoteke i uređaje iz biblioteke programa Windows Media Player. Više informacija o biblioteci programa Player potražite u odeljku Prvi koraci uz Windows Media Player.

Prikaži sve

Brisanje datoteke iz biblioteke programa Player

 1. Kliknite na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izaberite stavku Svi programi, a zatim izaberite stavku Windows Media Player.
  Ako je Player trenutno otvoren i nalazite se u režimu „Reprodukuje se“, u gornjem desnom uglu programa Player kliknite na dugme Prebaci se na bibliotekuSlika dugmeta „Prebaci se na biblioteku“.
 2. U biblioteci programa Player kliknite desnim tasterom miša na stavku koju želite da izbrišete i izaberite stavku Izbriši.

  Da biste izabrali više susednih stavki, prilikom izbora pritisnite i držite taster Shift. Da biste izabrali više nesusednih stavki, pritisnite i držite taster Ctrl dok birate stavke.

 3. Ukoliko budete upitani, kliknite na neku od sledećih opcija:

  • Izbriši samo iz biblioteke

   Ova opcija iz biblioteke programa Player briše vezu ka datoteci, ali ne briše datoteku sa računara.

  • Izbriši iz biblioteke i sa računara

   Ova opcija iz biblioteke programa Player briše vezu ka datoteci, kao i datoteku sa računara.

  Napomena

  • Ako ste prethodno pri ovom upitu potvrdili izbor u polju za potvrdu Ubuduće ne prikazuj ovu poruku i želite da promenite način na koji će Player ubuduće brisati datoteke, izvršite sledeće radnje:

   1. U biblioteci programa Player, u meniju Organizovanje izaberite stavku Opcije.

   2. Izaberite karticu Biblioteka, potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Izbriši datoteke sa računara pri brisanju iz biblioteke.

Uklanjanje uređaja iz biblioteke programa Player

Ako uređaj više ne želite da sinhronizujete sa programom Player, možete ga ukloniti iz biblioteke programa Player. Na ovaj način iz programa Player biće uklonjene sve informacije o uređaju, uključujući listu datoteka koje se sinhronizuju sa njim.

 1. Prekinite vezu uređaja sa računarom.

 2. Kliknite na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izaberite stavku Svi programi, a zatim izaberite stavku Windows Media Player.
  Ako je Player trenutno otvoren i nalazite se u režimu „Reprodukuje se“, u gornjem desnom uglu programa Player kliknite na dugme Prebaci se na bibliotekuSlika dugmeta „Prebaci se na biblioteku“.
 3. U oknu za navigaciju biblioteke programa Player kliknite desnim tasterom miša na uređaj koji želite da uklonite, postavite pokazivač na stavku Opcije i izaberite stavku Ukloni učešće u sinhronizaciji.

  Napomene