Poništavanje postavki programa Internet Explorer 9

Postavke programa Windows Internet Explorer 9 možete poništiti kako biste ih vratili u stanje u kojem su se nalazile u trenutku kada je Internet Explorer prvi put instaliran na računaru.

Upozorenje

 • Uspostavljanje početnih vrednosti programa Internet Explorer nije moguće opozvati. Posle uspostavljanja početnih vrednosti sve prethodne postavke se gube i nije ih moguće oporaviti. Možda ćete umesto poništavanja svih postavki želeti da poništite samo neke postavke u dijalogu „Internet opcije“ ili da izbrišete istoriju Veb stranica.

  Više informacija o brisanju istorije pregledanja potražite u članku Upravljanje istorijom pregledanja.

Poništavanje postavki programa Internet Explorer

 1. Zatvorite sve trenutno otvorene prozore programa Internet Explorer i Windows Explorer.

 2. Otvorite Internet Explorer tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte Internet Explorer, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Internet Explorer.

 3. Kliknite na dugme AlatkeSlika dugmeta „Alatke“ i izaberite stavku Internet opcije.
 4. Izaberite karticu Više opcija i kliknite na dugme Uspostavi početne vrednosti.

  Potvrdite izbor u polju za potvrdu Izbriši lične postavke ako želite da uklonite i istoriju pregledanja, dobavljače pretrage, akceleratore, matične stranice, zaštitu praćenja i podatke ActiveX filtriranja.

 5. U dijalogu Poništavanje postavki programa Internet Explorer kliknite na dugme Uspostavi početne vrednosti.

 6. Kada Internet Explorer završi sa primenom podrazumevanih postavki, kliknite na dugme Zatvori, a zatim na dugme U redu.

 7. Zatvorite Internet Explorer.

  Promene će stupiti na snagu sledeći put kada otvorite Internet Explorer.

Napomene

 • Ako uspostavljanje početnih vrednosti za neku kategoriju ne uspe, do toga je došlo zato što Internet Explorer nije mogao da pristupi datoteci ili postavci registratora. Do ovoga može doći iz sledećih razloga:

  • Nedostatak dozvole za izvršavanje ovih promena. Prijavite se pomoću administratorskog naloga i ponovo pokušajte da uspostavite početne vrednosti.

  • Datoteke ili postavke koristi neki drugi program. Zatvorite sve druge programe i ponovo pokušajte da uspostavite početne vrednosti.

  • Nedostatak memorije. Ponovo pokrenite računar i ponovo pokušajte da uspostavite početne vrednosti.

  • Velika iskorišćenost procesora. Ponovo pokrenite računar i ponovo pokušajte da uspostavite početne vrednosti.