Koraci koje treba da pratite razlikovaće se u zavisnosti od toga da li je računar na domenu ili u radnoj grupi. Da biste to otkrili, pogledajte odeljak „Provera da li se računar nalazi u radnoj grupi ili na domenu“ na lokaciji Koja je razlika između domena, radne grupe i matične grupe?

Prikaži sve

Moj računar je na domenu

Pošto se računar nalazi na domenu, samo administrator mreže može da poništi vašu lozinku za domen. Da biste poništili lozinku za lokalni korisnički nalog (nalog koji obezbeđuje pristup računaru, ali ne domenu), pratite sledeće korake.

  1. Otvorite opciju „Korisnički nalozi“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Korisnički nalozi, izabrati stavku Korisnički nalozi, a zatim izabrati stavku Upravljanje korisničkim nalozima. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.
  2. Na kartici Korisnici, u okviru Korisnici ovog računara izaberite ime korisničkog naloga, a zatim kliknite na dugme Poništi lozinku.

  3. Otkucajte novu lozinku, potvrdite novu lozinku, a zatim kliknite na dugme U redu.

Moj računar je deo radne grupe

Ako zaboravite lozinku, možete je poništiti koristeći disk za poništavanje lozinke za svoj korisnički nalog (ili informacije za poništavanje lozinke koje su uskladištene na USB fleš disku). Ukoliko nemate disk za poništavanje lozinke, osoba sa administratorskim nalogom na računaru će morati da poništi lozinku umesto vas.

Napomena

  1. Ako unesete pogrešnu lozinku kada pokušate da se prijavite, Windows će prikazati poruku da je lozinka netačna. Kliknite na dugme U redu da biste zatvorili poruku.

  2. Kliknite na dugme Poništi lozinku i ubacite disk za poništavanje lozinke ili USB fleš disk.

  3. Pratite korake u čarobnjaku za poništavanje lozinke da biste kreirali novu lozinku.

  4. Prijavite se pomoću nove lozinke. Ako ponovo zaboravite lozinku, možete upotrebiti isti disk za poništavanje lozinke. Ne morate da pravite novi.

Za informacije o promeni lozinke pogledajte odeljak Promena Windows lozinke. Za informacije o skladištenju informacija za poništavanje lozinke pogledajte odeljak Kreiranje diska za poništavanje lozinke.