Datoteke iz rezervne kopije koje su izgubljene, oštećene ili slučajno promenjene možete vratiti u prethodno stanje. U prethodno stanje takođe možete vratiti i pojedinačne datoteke, grupe datoteka ili sve datoteke za koje ste napravili rezervnu kopiju.

 1. Otvorite opciju „Pravljenje rezervnih kopija i vraćanje u prethodno stanje“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Sistem i održavanje, a zatim izabrati stavku Pravljenje rezervnih kopija i vraćanje u prethodno stanje.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku Vrati moje datoteke u prethodno stanje da biste vratili svoje datoteke u prethodno stanje.

  • Izaberite stavku Vrati datoteke svih korisnika u prethodno stanje da biste datoteke svih korisnika vratili u prethodno stanje. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste pregledali sadržaj rezervne kopije, izaberite stavku Potraži datoteke ili Potraži fascikle.

   Kada tražite fascikle, ne možete da vidite pojedinačne datoteke unutar fascikle. Da biste prikazali datoteke, koristite opciju Potraži datoteke.

  • Da biste pretraživali sadržaj rezervne kopije izaberite stavku Pretraži, otkucajte ime ili deo imena datoteke i kliknite na dugme Pretraži.

Saveti

 • Ako pretražujete datoteke ili fascikle povezane sa određenim korisničkim nalogom, možete poboljšati rezultate pretrage tako što ćete u polju Pretraži otkucati lokaciju datoteke ili fascikle. Na primer, za pretraživanje rezervnih kopija svih JPG datoteka otkucajte JPG u polju Pretraži . Za pretraživanje samo onih JPG datoteka koje su povezane sa korisnikom Bil otkucajte C:\Users\Bil\JPG u polju Pretraži.

 • Za pretraživanje rezervnih kopija svih JPG datoteka možete koristiti džoker znakove kao što je *.jpg.

Vraćanje rezervne kopije napravljene na drugom računaru u prethodno stanje

Datoteke iz rezervne kopije kreirane na drugom računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows Vista ili Windows 7 možete vratiti u prethodno stanje.

 1. Otvorite opciju „Pravljenje rezervnih kopija i vraćanje u prethodno stanje“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Sistem i održavanje, a zatim izabrati stavku Pravljenje rezervnih kopija i vraćanje u prethodno stanje.

 2. Izaberite stavku Izaberi drugu rezervnu kopiju iz koje ćete vratiti datoteke u prethodno stanje i pratite korake u čarobnjaku.‌ Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

Pronalaženje datoteka koje su vraćene u prethodno stanje iz rezervne kopije kreirane na drugom računaru

Ako vraćate u prethodno stanje datoteke iz rezervne kopije kreirane na drugom računaru, datoteke će biti vraćene u fasciklu pod korisničkim imenom koje je bilo korišćeno za kreiranje rezervne kopije. Ako se korisnička imena razlikuju, biće potrebno da dođete do fascikle u koju su datoteke vraćene. Na primer, ako je vaše korisničko ime na računaru na kom je kreirana rezervna kopija bilo Moli, a korisničko ime na računaru na koji se rezervna kopija vraća u prethodno stanje glasi MoliC, datoteke vraćene u prethodno stanje će biti sačuvane u fascikli sa oznakom Moli. Datoteke vraćene u prethodno stanje možete pronaći prateći ove korake:

 1. Otvorite stavku „Računar“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, a zatim izabrati stavku Računar.

 2. Kliknite dvaput na ikonu disk jedinice na kojoj su datoteke sačuvane, na primer C:\.

 3. Kliknite dvaput na fasciklu Korisnici.

  Videćete fasciklu za svaki korisnički nalog.

 4. Dvaput kliknite na fasciklu sa korisničkim imenom koje je korišćeno za kreiranje rezervne kopije.

  Datoteke vraćene u prethodno stanje će se nalaziti u raznim fasciklama na osnovu toga gde su se originalno nalazile.