Pretraga pomoću trake adresa programa Internet Explorer 9

Internet možete pretraživati direktno iz trake adresa programa Windows Internet Explorer 9 i možete odabrati pretraživač koji želite da koristite. Takođe možete omogućiti pretraživaču da predloži termine za pretragu ili rezultata dok ih kucate.

Pogledajte ovaj video zapis da biste saznali kako da pretražujete pomoću trake adresa programa Internet Explorer 9 (0:45)

Pretraživanje Interneta iz trake adresa

 1. Otvorite Internet Explorer tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte Internet Explorer, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Internet Explorer.

 2. Otkucajte reč ili frazu u traci adresa, izaberite ikonu pretraživača na dnu razvijene trake adresa, a zatim pritisnite taster Enter.

Savet

 • Ako pretražujete u okviru organizacije sa intranetom, otkucajte termin za pretragu koji se podudara sa Veb adresom Veb stranice i traka sa obaveštenjima će vas upitati da li želite da posetite tu Veb stranicu. Kliknite na dugme Da da biste otišli direktno na Veb stranicu svaki put kada otkucate isti termin.

Dodavanje dobavljača pretrage

 1. Otvorite Internet Explorer tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte Internet Explorer, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Internet Explorer.

 2. Kliknite na dugme Prikaži automatsko dovršavanje trake adresa, a zatim u donjem desnom uglu trake adresa kliknite na dugme Dodaj.

 3. U galeriji dodataka odaberite dobavljača pretrage, a zatim izaberite stavku Dodaj u Internet Explorer.

 4. U dijalogu Dodavanje dobavljača pretrage možete uraditi sledeće:

  • Da biste automatski koristili dobavljača pretrage, potvrdite izbor u polju za potvrdu Neka ovo bude moj podrazumevani dobavljač pretrage.

  • Da biste prilikom pretraživanja otišli direktno na najbolji rezultat dobavljača pretrage, potvrdite izbor u polju za potvrdu Ako nije moguće pronaći adresu koju otkucam u traci adresa, otvori najbolju rezultat pretrage.

  • Da biste dok kucate videli predložene termine za pretragu ili rezultate dobavljača pretrage, potvrdite izbor u polju za potvrdu Koristi predloge za pretragu ovog dobavljača.

 5. Kliknite na dugme Dodaj.

  Napomene