Evo rešenja za neke uobičajene probleme sa instaliranjem ispravki.

Prikaži sve

Pokušao sam da instaliram ispravke, ali se neke nisu instalirale.

Da li ste pokušali ponovo ručno da izvršite ažuriranje?

Postoje neke greške do kojih dolazi samo zbog lošeg trenutka i njih mogu izazvati zauzete Veb lokacija, preopterećene Internet veze ili brojni drugi faktori. Ove probleme nekad možete da rešite tako što ćete ponovo pokušati da izvršite ažuriranje. Evo na koji način možete ručno da proverite da li postoje ispravke:

 1. Otvorite Windows Update tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte termin Update, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Windows Update.

 2. U levom oknu kliknite na dugme Proveri da li postoje ispravke, a zatim sačekajte dok Windows potraži najnovije ispravke za računar.

 3. Ako budu pronađene ispravke, izaberite stavku Instaliraj ispravke.

  Pročitajte i prihvatite uslove licenciranja, a zatim kliknite na dugme Završi ako ispravka to zahteva. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

Napomena

 • Neke ispravke mogu zahtevati da ponovo pokrenete računar da biste dovršili instalaciju. Sačuvajte i zatvorite sve programe pre ponovnog pokretanja da ne bi došlo do gubitka podataka.

Da li ste prihvatili uslove licenciranja za Microsoft softver?

Ponovo instalirajte ispravku i pregledajte i prihvatite uslove licenciranja.

 1. Otvorite Windows Update tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte termin Update, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Windows Update.

 2. Pregledajte sve poruke o greškama.

 3. Ako je prikazana greška o uslovima licenciranja ili otkazanim ispravkama, kliknite na dugme Pokušaj opet i sačekajte dok ne budete upitani da pregledate uslove licenciranja.

 4. Prihvatite uslove licenciranja i sačekajte da vidite da li će ispravka uspešno instalirati.

Da li ima dovoljno slobodnog prostora na disku računara?

Ako vam je potrebno još slobodnog prostora na čvrstom disku, možda ćete morati da deinstalirate programe, izbrišete privremene Internet datoteke, izbrišete datoteke koje ne koristite ili da ispraznite korpu za otpatke, a zatim ponovo pokušati da instalirate ispravke.

Da li ste prekinuli proces instalacije ili prekinuli vezu sa Internetom?

Nije važno i ako jeste. Ponovo proverite da li postoje ispravke i instalirajte one ispravke koje ste otkazali ili prekinuli.

Šta još mogu da uradim?

Ako se prethodna pitanja ne odnose na vaš problem, više o tome šta se dogodilo i šta sledeće da preduzmete možete da saznate tako što ćete pregledati poruke o greškama prikazane u okviru funkcije Windows Update.

 • Otvorite Windows Update tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte termin Update, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Windows Update.

  Ako je došlo do greške, biće prikazani kôd greške i veza ka pomoći. Ako za tu grešku ne postoji posebna tema pomoći, možete da koristite kôd greške da biste pomoć potražili na mreži.

Windows mi stalno nudi ispravku koju ne želim ili koju sam već uklonio.

Ispravku možete da sakrijete i tada je funkcija Windows Update neće ponovo nuditi osim ako ne odaberete da je vratite u prethodno stanje. Ispravku možete sakriti na sledeći način:

 1. Otvorite Windows Update tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte termin Update, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Windows Update.

 2. Izvršite neku od sledećih radnji:

  • Kliknite na vezu koja vam govori da su dostupne važne ispravke ako želite da sakrijete važne ispravke.

  • Kliknite na vezu koja vam govori da su dostupne opcionalne ispravke ako želite da sakrijete opcionalne ispravke.

 3. Izaberite bilo koju ispravku koju želite da sakrijete, kliknite na nju desnim tasterom miša, a zatim izaberite stavku Sakrij ispravku. Uradite ovo za svaku ispravku koju želite da sakrijete.

 4. Kliknite na dugme U redu.

Sakrio sam ispravku, ali sada želim da je instaliram.

Potrebno je da vratite ispravku na listu ispravki koje Windows nudi, a zatim da je instalirate. Evo na koji način:

 1. Otvorite Windows Update tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte termin Update, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Windows Update.

 2. U levom oknu izaberite stavku Vrati skrivene ispravke u prethodno stanje.

 3. Izaberite ispravku koju želite da instalirate, a zatim kliknite na dugme Vrati u prethodno stanje. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

 4. Windows će automatski proveriti da li postoje ispravke, a zatim vas upitati da instalirate ispravku koju ste vratili u prethodno stanje, kao i sve nove ispravke koje su dostupne.

Vratio sam skrivene ispravke, ali ne mogu da pronađem onu koju želim da instaliram.

Ovo se dešava kada se novija ispravka odnosi na isti problem kao ispravka koju ste pokušali da vratite u prethodno stanje. Windows će ponuditi samo noviju ispravku.

Računar se isključio tokom planiranog ažuriranja.

Kada pokrenete računar pošto je propustio planirano ažuriranje, on će proveriti da li postoje ispravke. Možete odabrati da ih odmah instalirate ili da ih odložite. Ako računar bude uključen tokom sledećeg planiranog ažuriranja, ispravke će biti instalirane. Ako su nove ispravke spremne za instalaciju, možete da ih instalirate pre nego što isključite računar. Kada ispravke čekaju da budu instalirane, videćete ikonu štita na Windows dugmetu Slika dugmeta Windows isključivanje sa štitom koje prikazuje da će ispravke biti instalirane.

Od mene se iznova traži da ponovo pokrenem računar da bih završio instalaciju ispravki.

Neke ispravke se primenjuju na datoteke ili usluge koje Windows koristi. Ovi tipovi ispravki ne mogu se instalirati dok Windows radi tako da je potrebno da sačuvate ono što ste uradili, zatvorite sve otvorene programe i ponovo pokrenete računar da biste završili proces ažuriranja.

Instalirao sam ispravku (ili ispravku za upravljački program) i sada jedan od uređaja ne radi.

Postoji nekoliko razloga iz kojih se to može dogoditi. Ako ste računar kupili sa uređajem za koji ažurirate upravljački program, za upravljački program bi prvo trebalo da proverite kod proizvođača računara. Većina proizvođača računara koristi nezavisne brendove uređaja kao što su grafičke ili zvučne kartice. U nekim slučajevima, proizvođač može imati modifikovane upravljačke programe za upotrebu sa vašim računarom, dok nezavisno preduzeće za uređaje ima generičke upravljačke programe. Instalacija generičkog upravljačkog programa uređaja može da dovede do problema, iako ga je napisao proizvođač uređaja.

Drugi razlog može da bude to što verzija upravljačkog programa možda ne funkcioniše za vaš uređaj ili računar. Hardverski uređaji se često menjaju, ali zadržavaju isto ime. Moguće je da koristite najnoviji upravljački program, ali da on ne funkcioniše ispravno. U ovom slučaju možda ćete morati da vratite prethodnu verziju upravljačkog programa tog uređaja. Proverite računar ili Veb lokaciju proizvođača uređaja u potrazi za verzijom upravljačkog programa koja je namenjena posebno vašem uređaju ili uklonite upravljački program i ponovo pokrenite računar da biste ponovo instalirali stariji upravljački program. Pomoć za ove korake potražite u odeljku Ažuriranje upravljačkog programa za hardver koji ne funkcioniše ispravno.

Pokušao sam sa ovim koracima za rešavanje problema, ali i dalje ne mogu da rešim problem. Šta je sledeće što treba da uradim?

Pokušajte sa nekom od sledećih opcija:

 • Ako funkcija Windows Update prikazuje kôd greške ili poruku o grešci, koristite kôd greške ili poruku o grešci kao termin za pretragu i pretražite opciju „Pomoć i podrška“. Da biste pretragom obuhvatili najnoviji sadržaj pomoći, uverite se da pretražujete Windows pomoć na mreži.

 • Posetite Diskusije na Veb lokaciji Windows Update da biste videli da li je neko pronašao rešenje ili da biste zatražili pomoć od drugih korisnika operativnog sistema Windows.

 • Idite na Veb lokaciju Windows Update Centar za podršku da biste pokušali da pronađete više informacija o kodu greške ili da biste zatražili podršku putem e-pošte.

 • Za rešavanje problema sa instaliranjem ispravki pogledajte ovaj članak Microsoft baze znanja na Veb lokaciji Microsoft pomoć i podrška.

Termin za pretragu u opciji „Pomoć i podrška“: WindowsUpdate_dt000