Tehnologija ReadyBoost može da ubrza računar koristeći prostor za skladištenje na većini USB fleš diskova i fleš memorijskih kartica.

 1. Priključite fleš disk ili fleš memorijsku karticu na računar.

 2. U dijalogu Automatska reprodukcija, u okviru Opšte opcije izaberite stavku Ubrzaj moj sistem.

 3. U dijalogu Svojstva izaberite karticu ReadyBoost, a zatim izvršite neku od sledećih radnji:

  • Da biste isključili tehnologiju ReadyBoost, izaberite stavku Ne koristi ovaj uređaj.

  • Da biste koristili maksimalan dostupni prostor na fleš disku ili memorijskoj kartici za ReadyBoost, izaberite stavku Nameni ovaj uređaj tehnologiji ReadyBoost. Windows će ostaviti sve datoteke koje su već uskladištene na uređaju, ali će iskoristiti preostali prostor za povećanje brzine sistema.

  • Da biste koristili manje od maksimalnog dostupnog prostora na uređaju za ReadyBoost, izaberite stavku Koristi ovaj uređaj, a zatim pomerite klizač da biste odabrali količinu dostupnog prostora na uređaju koju želite da koristite.

 4. Kliknite na dugme U redu.

  Slika kartice „ReadyBoost“
  Pomerite klizač da biste odabrali koliko prostora želite da namenite povećanju brzine sistema.

Napomene

 • Ako se dijalog „Automatska reprodukcija“ ne otvori, možda je onemogućen. Više informacija potražite u odeljku Rešavanje problema sa automatskom reprodukcijom.

 • Da bi ReadyBoost efikasno ubrzao računar, fleš disk ili memorijska kartica bi trebalo da imaju najmanje 1 gigabajt (GB) slobodnog prostora. Ako disk jedinica ili kartica nemaju dovoljno dostupnog prostora za ReadyBoost, videćete poruku da je potrebno da oslobodite malo prostora. Za najbolje rezultate koristite fleš disk ili fleš memorijsku karticu sa dostupnim prostorom koji je barem duplo veći od količine memorije (RAM) na računaru.

Više informacija o funkcionisanju tehnologije ReadyBoost i tipovima fleš memorijskih uređaja koji rade sa njom potražite u odeljku Korišćenje memorije uređaja za skladištenje za ubrzavanje rada računara.