Šta je Centar aktivnosti?

Centar aktivnosti je centralno mesto za prikazivanje upozorenja i preduzimanje radnji koje mogu pomoći u neometanom radu operativnog sistema Windows.

Slika centra aktivnosti u kontrolnoj tabli
Centar aktivnosti vas obaveštava kada je potrebno da obratite pažnju na neke stavke.

Centar aktivnosti navodi važne poruke o postavkama bezbednosti i održavanja na koje treba da obratite pažnju. Crvene stavke u Centru aktivnosti imaju oznaku Važno i ukazuju na važne probleme koje bi uskoro trebalo rešiti, na primer na zastareli antivirusni program koji je potrebno ažurirati. Žute stavke su predloženi zadaci o čijem bi rešavanju trebalo da razmislite, na primer preporučeni zadaci održavanja.

  • Otvorite centar aktivnosti tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, a zatim u odeljku Sistem i bezbednost izabrati stavku Pregled statusa računara.

Da biste prikazali detalje o odeljku Bezbednost ili Održavanje, kliknite na naslov ili strelicu pored naslova da biste razvili ili skupili odeljak. Ako ne želite da vidite određene tipove poruka, možete odabrati da ih sakrijete.

Slika opisa alatke „Centar aktivnosti“ na sistemskoj traci poslova
Pogledajte kratak rezime statusa računara.
Brzo možete da vidite da li postoje nove poruke u centru aktivnosti tako što ćete na sistemskoj traci poslova, na krajnoj desnoj strani trake zadataka postaviti miš na ikonu centra aktivnosti Prikaz definicije. Kliknite na ikonu da biste prikazali više detalja i kliknite na poruku da biste pogledali u čemu je problem. Možete i da otvorite Centar aktivnosti da biste prikazali kompletnu poruku.

Ako imate problema sa računarom, proverite Centar aktivnosti da biste videli da li je problem identifikovan. Ako nije, možete pronaći korisne veze ka alatkama za rešavanje problema, kao i drugim alatkama koje mogu pomoći u njihovom rešavanju.

Napomena

ID članka: MSW700039