Gde mogu da pronađem lozinku matične grupe?

Ako nekada zaboravite lozinku matične grupe, možete da je pronađete tako što ćete na kontrolnoj tabli otvoriti funkciju HomeGroup na računaru koji je deo matične grupe. Evo na koji način:

  1. Otvorite funkciju HomeGroup tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, u polju za pretragu otkucati termin homegroup, a zatim izabrati stavku HomeGroup.

  2. Izaberite stavku Prikaz ili štampanje lozinke matične grupe.

Napomena

  • Ako prilikom pokušaja štampanja lozinke matične grupe dobijete poruku o grešci, uradite nešto od sledećeg:

    • Izaberite lozinku, kliknite desnim tasterom miša na nju i izaberite stavku Kopiraj. Otvorite novi dokument ili e-poruku, kliknite desnim tasterom miša na praznu oblast i izaberite stavku Nalepi. Odštampajte dokument ili e-poruku.

    • Otkucajte lozinku u novom dokumentu ili e-poruci i odštampajte ih ili jednostavno zapišite lozinku na parčetu papira. Da biste održali bezbednost informacija na računaru, ne bi trebalo da dajete svoju lozinku ili da je držite na mestu na kojem je drugi mogu videti.

    • Privremeno podesite Internet Explorer 8 kao podrazumevani pregledač, a zatim ponovo pokušajte da odštampate lozinku. Informacije o podešavanju ili promeni podrazumevanog pregledača potražite u članku Promena podrazumevanog Veb pregledača.