Zašto se TV emisija nije snimila u aplikaciji Windows Media Center?

Ako se TV emisija u aplikaciji Windows Media Center nije snimila, a već je završeno emitovanje emisije, ne postoji mogućnost povratka unazad i ponovnog snimanja emisije. Međutim, možda ćete moći da promenite postavke ili hardversku konfiguraciju da biste sprečili da u budućnosti dođe do neuspešnog snimanja.

Ako se program koji niste snimili emituje u neko drugo vreme, možete ponovo isplanirati snimanje. Više informacija o planiranju snimanja TV emisija potražite u članku Snimanje TV programa u aplikaciji Windows Media Center.

Razlozi zbog kojih može doći do toga da se TV emisija ne snimi su sledeći:

Prikaži sve

Postoji neusaglašenost pri snimanju

Ako isplanirate više snimanja od broja dostupnih TV tjunera na vašem računaru za bilo koje određeno vreme, Media Center će vas obavestiti da će doći do neusaglašenosti pri snimanju i moći ćete da pratite uputstva da biste je otklonili.

Ako ne budete koristili računar neposredno pre pojave neusaglašenosti pri snimanju, Media Center će pokušati sam da otkloni neusaglašenost. Ako je moguće, Media Center će pronaći alternativni datum i vreme za jednu od emisija, a zatim raspored snimanja prilagoditi tako da se snime obe emisije. U suprotnom, izabraće emisiju koju će snimiti na osnovu sledećeg prioriteta (ovim redosledom):

 1. Jedno snimanje (nije deo serije)

 2. Rangiranje prioriteta za serije

 3. Emisija koja je prva isplanirana

Ako postoji neusaglašenost pri snimanju između dve epizode iz različitih zahteva za snimanje serija, Media Center će koristiti postavke prioriteta serija da odluči koju emisiju će snimiti. Postavke prioriteta serija možete promeniti da biste obezbedili da vaše omiljene serije budu snimljene ako dođe do neusaglašenosti.

 1. Na početnom ekranu aplikacije Windows Media Center pomerite se do stavke TV, izaberite stavku Snimljeni TV sadržaj, izaberite stavku Prikaži planirano, izaberite stavku Serija, a zatim izaberite stavku Promeni prioritete.

 2. Kliknite na strelicu nagoreSlika strelice nagore ili nadoleSlika strelice nadole da biste planiranu seriju premestili nagore ili nadole na listi prioriteta serija, a zatim kliknite na dugme Gotovo.

  Kada isplanirate novu seriju, ona se automatski dodaje na kraj liste i ima najniži prioritet.

Više informacija o neusaglašenostima pri snimanju potražite u članku Otklanjanje neusaglašenosti pri snimanju u aplikaciji Windows Media Center.

Savet

 • Ako često dolazi do neusaglašenosti pri snimanju, razmislite o dodavanju još jednog TV tjunera na računar da biste istovremeno mogli da snimate dva TV programa na različitim kanalima.

Nema dostupnog prostor na čvrstom disku

Media Center ne može snimati planirani program ako nema dovoljno prostora na čvrstom disku na kojem će ga uskladištiti. Možete izbrisati neke prethodno snimljene emisije da biste stvorili više prostora. Takođe možete povećati ograničenje za snimljeni TV sadržaj u aplikaciji Media Center ili promeniti disk jedinicu na kojoj će Media Center čuvati snimljene TV emisije kada se ona popuni, ukoliko imate više čvrstih diskova.

 1. Na početnom ekranu aplikacije Windows Media Center pomerite se do stavke Zadaci, izaberite stavku Postavke, izaberite stavku TV, izaberite stavku Snimač, a zatim izaberite stavku Skladište snimača.

 2. Izvršite neku od sledećih radnji:

  • U okviru stavke Maksimalno ograničenje TV sadržaja kliknite na dugme sa znakom plus (+) ili minus (-) da biste povećali ili smanjili ograničenje za snimljeni TV sadržaj na disk jedinici.

  • U okviru stavke Snimanje na disk jedinicu kliknite na dugme sa znakom plus (+) ili minus (-) da biste odabrali novu disk jedinicu na kojoj će Media Center čuvati TV emisije.

 3. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Napomene

 • Media Center može da prati snimljene TV emisije na više disk jedinica, ali ih može čuvati samo na onoj disk jedinice koja je navedena u okviru opcije „Skladište snimača“.

 • TV emisije visoke definicije zauzimaju mnogo više prostora na čvrstom disku od snimaka standardne definicije i brže će popuniti disk jedinicu.

 • Ako na čvrstom disku ima malo prostora, ponekad će emisija biti snimljena, ali nakon toga automatski izbrisana da bi se oslobodio prostor za sledeće snimanje. Da biste promenili ove i druge postavke, na početnom ekranu aplikacije Windows Media Center pomerite se do stavke Zadaci, izaberite stavku Postavke, izaberite stavku TV, izaberite stavku Snimač, a zatim izaberite stavku Podrazumevane postavke snimanja.

Nije dostupan TV signal

Ako ne dobijate TV signal u programu Media Center, prvo proverite kabl za TV signal da biste se uverili da je ispravno povezan sa TV tjunerom. Ako je sve ispravno povezano, ali i dalje ne možete dobiti signal, to se može desiti zbog nečeg od sledećeg:

 • TV signal ne radi ispravno. Do ovoga je možda došlo zato što je signal dobavljača TV usluga privremeno nedostupan i zato ćete verovatno morati da otkažete ili ponovo isplanirate snimanje dok signal ponovo ne proradi. Ako imate drugih problema sa TV signalom, pogledajte članak Gledanje TV programa u aplikaciji Windows Media Center: najčešća pitanja.

 • TV tjuner ne radi ispravno. Uverite se da na računaru imate instaliran najnoviji upravljački program za TV tjuner. Više informacija potražite u članku Ažuriranje upravljačkog programa za hardver koji ne funkcioniše ispravno.

 • Media Center ima tehničke probleme. Ako Media Center ne može otkriti TV signal za snimanje, a sve ostalo radi ispravno, pokušajte da ponovo pokrenete računar.

Računar je isključen ili ste potrošili bateriju laptop računara

Media Center i dalje može snimati TV emisiju čak i ako je računar u režimu spavanja, hibridnog spavanja ili hibernacije. Međutim, ako je računar isključen u vreme planiranog snimanja, emisija neće biti snimljena.

Ako snimate TV emisiju na laptop računaru, planirano snimanje će se nastaviti čak i ako je laptop računar u režimu spavanja, hibridnog spavanja ili hibernacije i ima napajanje sa baterije. Ako se napajanje sa baterije prekine, snimanje će se zaustaviti.

Media Center ne može pronaći kanal ili je snimio pogrešan kanal

U aplikaciji Media Center može doći do greške pri promeni kanala radi započinjanja snimanja emisije ili Media Center može jednostavno snimiti pogrešan kanal. Ovi problemi se češće događaju ako TV signal dolazi kroz set-top box dekoder. Greška u promeni kanala na set-top box dekoderu može da bude izazvana nekim od sledećih razloga:

 • IC (infracrveni) kontrolni kabl na set-top box dekoderu je neispravno postavljen. Ako je IC kontrolni kabl na prednjoj strani set-top box dekodera neispravno postavljen ili nije uopšte povezan, Media Center ne može poslati signal set-top box dekoderu da promeni kanal.

 • Brzina promene TV kanala set-top box dekodera je prebrza ili prespora. Ako je izabrana neispravna brzina promene kanala, set-top box dekoder može da dobije signal za samo dva od tri broja kanala koje je poslao Media Center i da zbog toga izvrši promenu na dvocifreni umesto na trocifreni kanal. Možete ponovo podesiti TV signal i izabrati drugu brzinu promene kanala.

  • Na početnom ekranu aplikacije Windows Media Center pomerite se do stavke Zadaci, izaberite stavku Postavke, izaberite stavku TV, izaberite stavku Podešavanje TV signala, a zatim pratite uputstva.

 • Media Center pokušava da promeni kanal koji nije deo vašeg paketa TV usluga. Ako koristite set-top box dekoder, on može postati nesinhronizovan sa aplikacijom Media Center što dovodi do toga da Media Center snima pogrešan kanal. Možete sakriti neželjene kanale u aplikaciji Media Center da biste je sprečili da snima kanale za koje nemate prijem. Takođe možete prikazati skrivene kanale za koje imate prijem da bi im Media Center mogao pristupiti.

  1. Na početnom ekranu aplikacije Windows Media Center pomerite se do stavke Zadaci, izaberite stavku Postavke, izaberite stavku TV, izaberite stavku Vodič, a zatim izaberite stavku Uredi kanale.

  2. Pomerajte se na listi i pronađite kanale koje želite da prikažete ili sakrijete.

  3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored svakog kanala da biste promenili postavku za njega, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

   Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu, kanal se prikazuje u vodiču, a kada opozovete izbor u polju za potvrdu, kanal se ne prikazuje.

Napomena

 • Ako koristite set-top box dekoder i pojavi se poruka na ekranu, biće potrebno da upotrebite daljinski upravljač za set-top box dekoder da biste preduzeli radnju pre promene kanala u aplikaciji Media Center.

Drugi razlozi zbog kojih može doći do toga da emisije ne bude snimljena

 • Vodič je zastareo. Media Center automatski ažurira vodič, ali najnovije informacije iz vodiča možete preuzeti i ručno.

  • Na početnom ekranu aplikacije Windows Media Center pomerite se do stavke Zadaci, izaberite stavku Postavke, izaberite stavku TV, izaberite stavku Vodič, izaberite stavku Dobijanje najnovijih rasporeda iz vodiča, a zatim kliknite na dugme U redu.

   Bićete obavešteni kada rasporedi iz vodiča budu ažurni. Više informacija o vodiču potražite u članku Korišćenje Vodiča u aplikaciji Windows Media Center.

 • Postoje ograničenja za određenu emisiju. Ako emiter postavi ograničenja kojima se zabranjuje snimanje neke emisije, Media Center neće moći da snimi tu emisiju.

 • Dostigli ste ograničenje broja emisija koje se zadržavaju za seriju. Media Center će podrazumevano zadržati što više emisija je moguće za TV seriju koja se snima. Međutim, ako ne uspe snimanje emisija određene serije, pokušajte da proverite postavke za tu seriju.

  1. Na početnom ekranu aplikacije Windows Media Center pomerite se do stavke TV, izaberite stavku Snimljeni TV sadržaj, izaberite stavku Prikaži planirano, a zatim izaberite stavku Serija.

  2. Izaberite ime serije, a zatim kliknite na dugme Postavke serije da biste prikazali i prilagodili postavke za određenu seriju.

Ako i dalje niste sigurni zašto emisija nije snimljena, možete proveriti istoriju snimanja.

 1. Na početnom ekranu aplikacije Windows Media Center pomerite se do stavke TV, izaberite stavku Snimljeni TV sadržaj, izaberite stavku Prikaži planirano, a zatim izaberite stavku Istorija.

 2. Kliknite na dugme Sortiraj po datumu, Sortiraj po statusu ili Sortiraj po naslovu da biste organizovali listu.

  Status za svaku emisiju naveden je pored naslova.

  Izaberite naslov emisije za više detalja o statusu snimanja.

Napomena

 • Potreban je analogni ili digitalni TV tjuner da biste u aplikaciji Windows Media Center reprodukovali i snimali televiziju uživo. Ako uz računar niste dobili TV tjuner, možda ćete moći da ga dodate. Više informacija o nabavci TV tjunera potražite u članku Dobijanje pomoći za TV tjuner ili se obratite proizvođaču računara.