‎Greška prilikom aktivacije operativnog sistema Windows 7: 0xC004F061

Ako dobijete grešku „0xC004F061“ prilikom pokušaja aktivacije operativnog sistema operativnog sistemaWindows 7, to znači da koristite šifru proizvoda za verziju za nadogradnju operativnog sistema Windows 7 i da prethodna verzija operativnog sistema Windows nije bila instalirana na računaru kada ste instalirali Windows 7. Da biste instalirali verziju za nadogradnju operativnog sistema Windows 7, Windows Vista ili Windows XP moraju biti instalirani na računaru. Ako ste formatirali disk jedinicu pre pokretanja procesa instalacije, nećete moći da koristite šifru proizvoda za nadogradnju da biste aktivirali Windows 7. Da biste aktivirali Windows 7, morate instalirati prethodnu verziju operativnog sistema Windows i ponovo instalirati Windows 7. Za pomoć prilikom procesa aktivacije posetite Veb lokaciju Microsoft podrške.

Preporučujemo da instalirate Windows 7 dok je trenutna verzija operativnog sistema Windows pokrenuta. Ako želite da formatirate čvrsti disk i ako koristite verziju za nadogradnju operativnog sistema Windows 7, moraćete da pokrenete računar pomoću DVD-a za nadogradnju operativnog sistema Windows 7, da kliknete na dugme Prilagođeno (više opcija) i da kliknete na dugme Opcije disk jedinice (više opcija).

Više informacija o greškama Windows 7 šifre proizvoda potražite u članku Šta da radim ako moja šifra Windows proizvoda nije važeća?.

ID proizvoda: MSW700057