Evo odgovora na neka od uobičajenih pitanja o biblioteci programa Windows Media Player.

Prikaži sve

Šta je to biblioteka programa Player i kako da je prikažem?

Biblioteka programa Player je lokacija u programu Player koja navodi sve muzičke datoteke, video zapise i slike koje se nalaze na računaru. Omogućava vam da lako pronađete i reprodukujete digitalne medijske datoteke, kao i da izaberete sadržaj koji želite da narežete na CD ili da sinhronizujete sa prenosnim muzičkim plejerom.

Da biste prikazali biblioteku programa Player, kliknite na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izaberite stavku Svi programi, a zatim izaberite stavku Windows Media Player.
Ako je Player trenutno otvoren i nalazite se u režimu „Reprodukuje se“, u gornjem desnom uglu programa Player kliknite na dugme Prebaci se u bibliotekuSlika dugmeta „Prebaci se na biblioteku“.

Kako da prikažem slike, video zapise ili TV emisije u biblioteci programa Player?

Kada otvorite biblioteku programa Player, prikazuje se kategorija medija koju ste poslednju prikazali (na primer, kategorija Muzika). Možete prikazati i druge vrste medija tako što ćete izdabrati drugu kategoriju medija, na primer Slike, Video zapisi ili Snimljeni TV sadržaj.

Da biste izabrali drugu kategoriju, kliknite na ime kategorije u oknu za navigaciju (na primer, Slike).

Kako da dodam sadržaj u biblioteku programa Player?

Više informacija o dodavanju sadržaja u biblioteku programa Player potražite u članku Dodavanje stavki u biblioteku programa Windows Media Player.

Po čemu se biblioteka programa Player razlikuje od biblioteka „Muzika“, „Video zapisi“ ili „Slike“ u operativnom sistemu Windows?

Biblioteke „Muzika“, „Video zapisi“ i „Slike“ u operativnom sistemu Windows upućuje na fascikle u kojima se skladište stvarne medijske datoteke na računaru. Biblioteka programa Player jednostavno sadrži veze ka medijskim datotekama, ali vam pruža veću kontrolu nad organizovanjem i upotrebom sadržaja digitalnih medija nego što to omogućavaju fascikle operativnog sistema Windows.

Informacije o bibliotekama u operativnom sistemu Windows potražite u članku Rad sa bibliotekama

Kako da premestim biblioteku programa Player sa jednog računara na drugi?

Biblioteka programa Player je baza podataka koja uključuje veze ka digitalnim medijskim datotekama na računaru. Biblioteku programa Player ne možete da je premestite sa jednog računara na drugi između ostalog i zato što veze u bazi podataka više ne bi bile ispravne.

Ako želite da ponovo kreirate trenutnu biblioteku programa Player na drugom računaru, potrebno je da kopirate digitalne medijske datoteke na taj računar. Više informacija o dodavanju sadržaja u biblioteku programa Player potražite u članku Dodavanje stavki u biblioteku programa Windows Media Player.