Ako dobijete Windows Update grešku 80070020, razlog je možda to što neki program koji je pokrenut na računaru ometa Windows Update. Ovaj problem često možete rešiti tako što ćete ponovo pokrenuti računar i ponovo pokrenuti Windows Update.

Ako nastavite da dobijate grešku 80070020 posle ponovnog pokretanja računara i usluge Windows Update, možda se programi koji vrše ometanje, na primer antivirusni program, pokreću automatski prilikom pokretanja računara. U tom slučaju, moraćete ponovo da pokrenete računar bez pokretanja programa koji se pokreću sa operativnim sistemom Windows. Postoje dva načina da se to uradi: pokretanjem računara u bezbednom režimu ili ručnim pokretanjem operativnog sistema Windows bez programa koji se pokreću sa njim (poznato i kao čisto ponovno pokretanje). Obe opcije su opisane ispod.

Ovi metodi zahtevaju da ponovo pokrenete računar nekoliko puta, tako da ćete možda prvo želeti da pročitate sve korake ili da odštampate uputstva pre nego što počnete da ih izvršavate.

Napomena

 • Bezbedni režim ne podržava umrežavanje putem pozivne veze. Ako koristite pozivnu vezu, koristite metod čistog ponovnog pokretanja.

Prikaži sve

Pokretanje usluge Windows Update u bezbednom režimu

 1. Da biste pokrenuli Windows u bezbednom režimu, kliknite na dugmeStartSlika dugmeta „Start“, u polju za pretragu otkucajte msconfig, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku msconfig.exe. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.
 2. U dijalogu Konfiguracija sistema izaberite karticu Pokretanje.

 3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Bezbedno pokretanje računara, izaberite opciju Mreža i kliknite na dugme U redu.

 4. U dijalogu Konfiguracija sistema kliknite na dugme Ponovo pokreni. Ovim će se ponovo pokrenuti računar na poseban način koji se zove „bezbedni režim sa pristupom Internetu“.

 5. Otvorite Windows Update tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte termin Update, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Windows Update.

 6. U levom oknu izaberite stavku Check for updates (Proveri da li postoje ispravke) i sačekajte dok Windows potraži najnovije ispravke za računar.

 7. Ako budu pronađene ispravke, kliknite na dugme Install updates (Instaliraj ispravke). Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

 8. Kada instalirate ispravke, ponovo pokrenite računar, kliknite na dugme StartSlika dugmeta „Start“, u polju za pretragu otkucajte msconfig, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku msconfig.exe. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.
 9. U dijalogu Konfiguracija sistema izaberite karticu Opšte postavke, izaberite opciju Normalno pokretanje, kliknite na dugme U redu i kliknite na dugme Ponovo pokreni,

Pokretanje usluge Windows Update zajedno sa čistim ponovnim pokretanjem operativnog sistema Windows

 1. Kliknite na dugme StartSlika dugmeta „Start“, u polju za pretragu otkucajte msconfig, a zatim izaberite stavku msconfig.exe. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.
 2. Na kartici Opšte postavke izaberite opciju Selektivno pokretanje i opozovite izbor u polju za potvrdu Učitaj stavke koje se pokreću sa sistemom.

 3. Izaberite karticu Usluge, potvrdite izbor u polju za potvrdu Sakrij sve Microsoft usluge, a zatim kliknite na dugme Onemogući sve.

 4. Kliknite na dugme U redu i kliknite na dugme Ponovo pokreni.

 5. Otvorite Windows Update tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte termin Update, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Windows Update.

 6. U levom oknu izaberite stavku Da li postoje ispravke?, a zatim sačekajte dok Windows potraži najnovije ispravke za računar.

 7. Ako budu pronađene ispravke, kliknite na dugme Instaliraj ispravke. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

 8. Kada se ispravke instaliraju, ponovo pokrenite računar. Kliknite na dugme Start, u polju za pretragu otkucajte msconfig i izaberite stavku msconfig.exe. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

 9. Na kartici Opšte postavke izaberite opciju Normalno pokretanje, kliknite na dugme U redu i kliknite na dugme Ponovo pokreni.

Ako se ova greška i dalje bude javljala, pogledajte ovu automatsku alatku za rešavanje problema na Veb lokaciji Microsoft podrške ili posetite lokaciju Microsoft Answers radi dodatne pomoći.

Kodovi grešaka na koje se ovo primenjuje:

 • WindowsUpdate_80070020

 • 0x80070020