Alatka za spremnost ažuriranja sistema za Windows može da ispravi neke uslove koji dovode do Windows Update greške 80073712. Da biste saznali više o ovoj alatki, idite na članak Šta je to alatka za spremnost ažuriranja sistema? na Windows Veb lokaciji.

Ako alatka za spremnost ažuriranja sistema ne reši problem, moraćete da popravite Windows. Popravka operativnog sistema Windows neće oštetiti vaše lične datoteke ili programe koje ste instalirali na računaru.

Kada završite popravku, moraćete ponovo da pokrenete Windows Update da biste instalirali sve ispravke koje nisu uključene u instalacioni DVD. Da biste popravili Windows, sledite ove korake:

 1. Zatvorite sve programe, a zatim ponovo pokrenite računar.

 2. Ubacite Windows DVD u disk jedinicu računara. Sačekajte da se instalacioni program pokrene. Ako se instalacioni program ne pokrene automatski, sledite ove korake:

  1. Kliknite na dugme Start, a zatim u polju za pretragu otkucajte Disk jedinica:\setup.exe pri čemu Disk jedinica predstavlja oznaku DVD jedinice računara (na primer, D:\setup.exe).

  2. Na listi Programi izaberite stavku Setup.exe.

 3. Kliknite na dugme Instaliraj odmah.

 4. Izaberite stavku Idi na mrežu radi preuzimanja najnovijih ispravki za instalaciju (preporučuje se).

 5. Ako vam to bude zatraženo, otkucajte Windows šifru proizvoda.

 6. U prozoru Koju vrstu instalacije želite? izaberite opciju Nadogradnja.

 7. Kada se instalacija dovrši, ponovo pokrenite računar, a zatim pokrenite uslugu Windows Update.

Tehničke informacije

Do greške 80073712 dolazi kada je skladište Windows komponenti oštećeno. Skladište komponenti sadrži datoteke i informacije koje se koriste za instaliranje ispravki. Alatka za spremnost ažuriranja sistema proverava i popravlja oštećene datoteke i podatke registratora. Detalje potražite u odeljku „Više informacija“ u članku Opis alatke za spremnost ažuriranja sistema na Veb lokaciji Microsoft podrške.

Kodovi grešaka na koje se ovo primenjuje:

 • WindowsUpdate_80073712

 • 0x80073712