Rad sa fasciklom „Igre“

Fascikla „Igre“ nije samo centralno spremište za igre na računaru. U operativnom sistemu Windows 7, fascikla „Igre“ je redizajnirana da bi ponudila ispravke i statistiku igara, feedove sa vestima o igrama itd.

Otvorite fasciklu „Igre“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte termin igre i sa liste rezultata izaberite stavku Explorer za igre.

Fascikla „Igre“ izgleda ovako:

Slika fascikle „Igre“
Nova Windows 7 fascikla „Igre“ nudi ažuriranja, statistike i razmenu sadržaja diskusionih grupa za igre.

Kada otvorite fasciklu „Igre“, možete početi da igrate neku igru tako što ćete dvaput kliknuti na njenu ikonu.

Ako ne vidite Windows igre kao što su „Minolovac“ ili „Pasijans“ u fascikli „Igre“, one su možda isključene u vašem izdanju.

Uključivanje Windows igara

 1. Kliknite na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izaberite stavku Kontrolna tabla, izaberite stavku Programi, a zatim u okviru Programi i funkcije izaberite stavku Uključivanje ili isključivanje funkcija operativnog sistema Windows. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.
 2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Igre, a zatim kliknite na dugme U redu.

Podešavanje fascikle „Igre“

Prvi put kada otvorite fasciklu „Igre“, bićete upitani da li želite da koristite preporučene postavke ažuriranja i fascikle. Ako se složite, Windows će automatski izvršiti sledeće radnje:

 • Obaveštavati vas kada su dostupne vesti o igrama ili softverske ispravke

 • Preuzimati likovna rešenja i informacije o igrama na računaru (na primer, detalje o žanru ili ocenama)

 • Prikazati kada ste poslednji put igrali neku igru (vidljivo samo u nekim prikazima fascikle)

Uveravanje u to da igre imaju poslednje ispravke pomaže da se osiguraju dobre performanse. Kada je automatsko ažuriranje uključeno, informacije o igrama na računaru šalju se korporaciji Microsoft. Mi ne prikupljamo informacije koje se mogu koristiti za stupanje u kontakt sa vama. (Da biste saznali više, pročitajte Windows 7‌ izjavu o privatnosti.)

Čak i ako Windows ne pronađe ispravku ili zakrpu za igru, ona može biti dostupna. Neki izdavači igara ne stavljaju ispravke odmah na raspolaganje korporaciji Microsoft. Ako imate problema sa nekom igrom ili želite da potvrdite da je naslov ažuran, proverite Veb lokaciju izdavača.

Postavke ažuriranja možete promeniti u bilo kom trenutku.

Prikaži sve

Uključivanje ili isključivanje automatskog ažuriranja igara

 1. Otvorite fasciklu „Igre“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte termin igre i sa liste rezultata izaberite stavku Explorer za igre.

 2. Izaberite stavku Opcije.

 3. Izaberite stavku Automatski proveravaj da li na mreži postoje ispravke i vesti i obavesti me kada one budu dostupne ili stavku Nikada ne proveravaj da li na mreži postoje ispravke ili vesti. To ću uraditi ručno.

 4. Kliknite na dugme U redu.

Promena izgleda fascikle „Igre“

Možete promeniti veličinu ikona i prikazati više – ili manje – detalja o igrama.

 1. Otvorite fasciklu „Igre“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte termin igre i sa liste rezultata izaberite stavku Explorer za igre.

 2. Kliknite na strelicu pored dugmeta Prikazi.

  Slika menija „Prikazi“
  Meni „Prikazi“
 3. Pomerite klizač da biste izabrali druge prikaze.

Dodatna pomoć za igre: