Opcija „Zum“ u programu Internet Explorer vam omogućava da povećate ili smanjite prikaz Veb stranice. Za razliku od promene veličine fonta, zumiranje povećava ili smanjuje sve stavke na stranici, uključujući tekst i slike. Možete zumirati od 10% do 1000%.

  1. Otvorite Internet Explorer tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U polju za pretragu otkucajte Internet Explorer, a zatim sa liste rezultata izaberite stavku Internet Explorer.

  2. U donjem desnom uglu ekrana programa Internet Explorer kliknite na strelicu pored dugmeta Promeni nivo zumiranjaSlika dugmeta „Promeni nivo uvećavanja“.
  3. Da biste otišli na prethodno definisani nivo zumiranja, kliknite na željeni procenat povećanja ili smanjenja.
    - ili -
    Da biste odredili prilagođeni nivo, kliknite na dugme Prilagođeno. U polju Procenat zumiranja otkucajte vrednost zumiranja i kliknite na dugme U redu.

Napomene

  • Ako imate miš sa točkićem, zadržite taster Ctrl i okrećite točkić za povećanje ili smanjenje.

  • Ako budete kliktali na dugme Promeni nivo zumiranjaSlika dugmeta „Promeni nivo uvećavanja“, on će izmenjivati vrednosti od 100%, 125% i 150% pružajući vam brzo povećanje Veb stranice.
  • Sa tastature možete povećati ili smanjiti nivo zumiranja sa pomakom od 10%. Da biste izvršili povećanje, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+(+). Da biste izvršili smanjenje, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+(-). Da biste uspostavili početnu vrednost zumiranja od 100%, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+0.