Hjälp om Outlook.com-konto

Outlook.com

Avslutat konto

Avsluta ditt konto

När du avslutar ditt Microsoft-konto (dvs. e-postadressen och lösenordet du använder med Outlook.com) raderas dina e-postmeddelanden och kontakter från våra servrar och kan inte återställas. Din e-postadress blir allmänt tillgänglig 60 dagar efter att du avslutat kontot och sedan kan vem som helst använda den. Om du använder ditt Microsoft-konto med andra Microsoft-tjänster kommer du inte längre ha åtkomst till dem. Mer information hittar du här: Avsluta ditt Microsoft-konto.

Om ditt konto har avslutats på grund av inaktivitet

För att ditt Outlook.com-konto ska vara aktivt måste du logga in på kontot minst var 365:e dag. Om det inte förekommer någon aktivitet på kontot inom 365 dagar raderas dina e-postmeddelanden och kan inte återställas. Om det inte förekommer någon aktivitet på kontot inom 5 år raderas ditt Microsoft-konto och det kan inte återställas.

Om ditt konto har avslutats på grund av misstänkt aktivitet

I Outlook.com används olika tekniker för att identifiera konton som sprider skräppost. Ditt Outlook.com-konto kan avslutas om e-post som utlöser skräppostfilter skickas från kontot, eller om stora mängder olevererbara e-postmeddelanden skickas från det.

Se Konto tillfälligt blockerat om du får ett meddelande om att ditt konto är tillfälligt blockerat.

Behöver du mer hjälp?

Få hjälp med Outlook-skrivbordsappen.

Har du förslag till Outlook.com? Vi vill höra dem.